Autonieuws

Mercedes SLR McLaren ´722 Edition´

Mercedes introduceert een speciale, extra snelle uitvoering van de SLR McLaren; de ´722 Edition´. Deze nog sportievere SLR beschikt over 650 pk en sprint in slechts 3,6 seconden vanuit stilstand naar de honderd. Deze extra sportieve prestaties worden kracht bijgezet dankzij het gewijzigde uiterlijk.

De naam ´722 Edition´ is niet zomaar gekozen. Het getal 722 verwijst namelijk naar het startnummer van de beroemde Mercedes 300 SLR waarmee Stirling Moss en Denis Jenkinson in 1955 de Mille Miglia wonnen. De Mille Miglia was destijds één van de zwaarste autoraces ter wereld. De deelnemers reden non-stop 1.600 gevaarlijke kilometers over de openbare weg van Rome naar Brescia en terug. Om 07.22 uur startte het duo met de 300 SLR en dat verklaart het beroemde startnummer 722.

AMG V8 met 650 pk
Om deze race nog maar eens naar voren te halen heeft Mercedes een supersportieve variant van de SLR McLaren ontwikkeld. Op diverse punten werd de auto aangepast. De V8 meet een inhoud van 5.5 liter en is door huistuner AMG nog eens optimaal afgesteld. Het resultaat is een vermogen van 650 pk, ofwel 24 pk meer dan de standaard SLR. In 3,6 seconden sprint de SLR McLaren ´722 Edition´ vanuit stilstand naar de honderd. Daarmee is ´ie 0,2 seconden sneller dan het model waarop die geabseerd is. De topsnelheid ligt op een indrukwekkende 337 km/h.

Sportievere rij-eigenschappen
Niet alleen de motor, maar ook de rij-eigenschappen werden aangescherpt. De demping is stugger, er zijn 19 inch lichtmetalen wielen gemonteerd en de carrosserie is met nog eens 10 mm verlaagd. De remschijven hebben een diameter van 390 mm en staan daarmee garant voor een enorme remkracht. Behalve voor een onderscheidende look zorgen de gewijzigde voorspoiler met geïntegreerde splitter en de diffuser aan de achterzijde ook voor een betere aërodynamica. De carrosserie is van koolstofvezel en daardoor niet alleen extreem sterk, maar ook lichtgewicht. De met leer en Alcantara beklede sportstoelen bieden extra steun.

Prijs
De Mercedes SLR McLaren ´722 Edition´ wordt in Nederland aangeboden voor een bedrag van € 646.840,- en heeft daarmee een meerprijs van € 32.840,- ten opzichte van de ´gewone´ SLR McLaren.

Gerelateerde artikelen

Wie redt deze Mercedes SLR McLaren van roest?

Autonieuws
> Artikel lezen

Ook Daimler komt met elektrische trucks

Autonieuws
> Artikel lezen

TAG Heuer Mercedes SLR-horloge

Lifestyle & design
TAG Heuer Mercedes SLR-horloge
> Artikel lezen

Metamorfose voor Mercedes SLR: Hamann Volcano

Tuning & styling
Metamorfose voor Mercedes SLR: Hamann Volcano
> Artikel lezen

Nóg sneller: Brabus Mercedes SLR McLaren

Tuning & styling
Nóg sneller: Brabus Mercedes SLR McLaren
> Artikel lezen

Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen

Spyshots
Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.