Autonieuws

Europese Mitsubishi Outlander als Concept

Op de komende Autosalon van Parijs toont Mitsubishi de Outlander Concept. Het model is een voorproefje van de Europese variant van de Outlander zoals die in het eerste kwartaal van 2007 op de markt zal verschijnen.

De nieuwe Outlander is sinds oktober 2005 op de Japanse markt leverbaar. In Europa moeten we het nog steeds stellen met de ´oude´ Outlander. De auto die Mitsubishi in Parijs onthult geeft een voorproefje van de hoe de nieuwe Outlander er in Europa uit zal zien.

Mount Fuji grille
Echt verrassend is het ontwerp niet. De Europese Outlander is duidelijk gebaseerd op de Japanse versie. Voornamelijk de grille wijkt af. De kenmerkende ´Mount Fuji´ grille, zoals Mitsubishi hun nieuwe designstijl noemt, is voorbehouden aan de Europese Outlander en zal op de Japanse versie niet worden gemonteerd. De conceptcar is verder voorzien van aluminium accenten voor de dakrails, stootstrips, deurgrepen en de beschermingsplaat aan de voorzijde van de Outlander Concept.

Dieselmotor
Voor de aandrijving van de conceptcar zorgt een 140 pk sterke dieselmotor zoals die ook in de Grandis te vinden is. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak en brengt het vermogen via inschakelbare All Wheel Control naar wens over op alle vier de wielen.

Hide&Seat
Binnenin zien we een modern dashboard geheel in stijl met de nieuwe modellen van Mitsubishi. De conceptcar beschikt tevens over een derde zitrij met het zogenaamde Hide&Seat-systeem.

Eerste kwartaal 2007
In Parijs is de Outlander Concept als wereldprimeur te zien. In het eerste kwartaal van 2007 zal de nieuwe Outlander naast het huidige model in de verkoop gaan.

Gerelateerde artikelen

Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander

Autonieuws
Eerste foto's van vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Nog een ronde voor Mitsubishi Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Hogere prijs voor vernieuwde Outlander PHEV

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Mitsubishi Outlander PHEV

Autotests
Mitsubishi Outlander PHEV
> Artikel lezen

Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander (PHEV)

Autonieuws
Maak kennis met de vernieuwde Mitsubishi Outlander
> Artikel lezen

Mitsubishi neemt Outlander-voorbode mee naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.