Autonieuws

Morgan AeroMax Coupé in productie

Morgan heeft bekend gemaakt dat de AeroMax Coupé in productie zal worden genomen. In een gelimiteerde oplage van slechts 100 stuks zal de Engelse autobouwer de AeroMax Coupé op de markt brengen. De prijs bedraagt € 239.000,-.

Op de Autosalon van Genève presenteerde Morgan in 2005 de AeroMax Coupé. De auto was exclusief ontworpen en gebouwd voor een Zwitserse bankdirecteur. Destijds gaf Morgan aan dat de auto exclusief voor hem zou blijven. Maar de Britse autobouwer is blijkbaar van gedachten veranderd. Morgan heeft namelijk bekend gemaakt dat de AeroMax Coupé in een beperkte oplage van 100 stuks zal worden gebouwd. Elk exemplaar zal worden voorzien van een specifiek typeplaatje met daarop het productienummer.

333 pk sterke V8
De AeroMax Coupé is technisch grotendeels gelijk aan de Aero 8. De motor is afkomstig van BMW. De V8 levert een vermogen van 333 pk en een koppel van 450 Nm. Die cijfers maken het mogelijk om in 4,5 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te accelereren. De topsnelheid wordt ruim boven de 250 km/h geschat.

Exclusief
Een oplage van 100 stuks staat garant van veel exclusiviteit. Die exclusiviteit kan nog verder worden uitgebreid door de auto geheel naar wens te laten aankleden. In de Britse fabriek van Morgan is de auto geheel naar wens te bekleden met onder andere speciale hout- en leersoorten. In Nederland zal de AeroMax Coupé voor ongeveer € 239.000,- in de prijslijsten komen te staan.

Gerelateerde artikelen

Elektrische Morgan EV3 eind 2018 klaar voor verkoop

Autonieuws
Elektrische Morgan EV3 klaar voor verkoop
> Artikel lezen

Morgan EV3 Junior: tegenwoordig is alles beter

Lifestyle & design
Morgen EV3 Junior is de betere driewieler
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3Wheeler onthuld op Goodwood

Autonieuws
Morgan EV3
> Artikel lezen

Verjaardagsfeestje: Morgan 4/4 80th Anniversary Edition

Autonieuws
Morgan 4/4 80th
> Artikel lezen

Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht

Autonieuws
Elektrische Morgan 3 Wheeler in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.