Autonieuws

Subtiel gefacelifte BMW X3

BMW presenteert een gefacelifte versie van de SUV X3. De auto werd in 2004 aan het leveringsgamma van BMW toegevoegd. Om weer up-to-date te worden heeft BMW de auto op tal van punten gewijzigd. De komst van een nieuwe dieselmotor is het meest opvallend.

Wereldwijd verkocht BMW maar liefst 260.000 exemplaren van de X3. Het model kwam begin 2004 bij de BMW-dealers te staan en wordt gepositioneerd onder de succesvolle X5. Over het uiterlijk van de X3 zijn vele discussies geweest. Het vele plastic werd door veel liefhebbers niet gewaardeerd. Niet zo vreemd dus dat een deel van dit plastic op de vernieuwde X3 in de kleur van de carrosserie gespoten is.

Subtiele wijzigingen
De wijzigingen aan het exterieur beperken zich echter niet tot deze ingreep. De voor- en achterbumper werden qua model licht gewijzigd en ook de koplampen en achterlichtunits werden door BMW aangepast. De bekend niervormige grille werd iets groter en anders van vorm. Afhankelijk van de gekozen uitvoering horen 17 of 18 inch lichtmetalen wielen tot de standaarduitrusting.

Nieuwe zescilinder diesel
Het motorenpalet van de nieuwe BMW X3 telt drie benzinemotoren en drie diesels. Het topmodel van het X3-gamma beschikt over een nieuw ontwikkelde zescilinder-in-lijn 3.0 liter dieselmotor. Dankzij een variabele twin-turbo en common rail-injectie van de nieuwste generatie ontwikkelt deze krachtbron een vermogen van 286 pk en een koppel van 580 Nm. Naast dit nieuwe topmodel, dat de andere zescilindermodellen aanvult, zijn ook twee 2.0 liter viercilindermotoren leverbaar. Zowel de diesel- als de benzinemotor levert een vermogen van 150 pk.

Uitrusting
Standaard is de X3 uitgevoerd met onder andere een handgeschakelde zesbak, lichtmetalen wielen (17 inch), airco en een radio/CD-speler met zes speakers. De 3.0 liter zescilinder dieselmotor is standaard gekoppeld aan een automaat. Op veiligheidsgebied monteert BMW onder andere DSC (ESP), Dynamic Brake Control (DBC), xDrive vierwielaandrijving, zes airbags en Brake Force Display.

Prijs
In september staat de nieuwe X3 bij de BMW-dealers. In Nederland beginnen de prijzen bij € 45.600,- voor de X3 2.0i.

Gerelateerde artikelen

4 turbo's maken nieuwe Alpina XD3 loeisnel

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe BMW X3 flink duurder dan concurrentie

Autonieuws
> Artikel lezen

'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'

Autonieuws
'BMW neemt elektrische 3 Serie mee naar Frankfurt'
> Artikel lezen

Mountainbikers kiezen voor nieuwe BMW X3

Lifestyle & design
Mountainbikers kiest voor nieuwe BMW X3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.