Autonieuws

Snelste ter wereld: Brabus Rocket

De Brabus Rocket heeft het snelheidsrecord voor sedan´s gebroken. De op de Mercedes CLS gebaseerde Rocket behaalde op het circuit van Nardo een topsnelheid van 362,4 km/h. Daarmee heeft Brabus hun eigen record van ruim 350 km/h verbroken.

De Brabus Rocket wordt door de Duitse tuner in een kleine serie gebouwd. Het model is gebaseerd op de Mercedes CLS en voorzien van een V12 eveneens afkomstig van Mercedes. De motorinhoud is opgeboord tot 6.2 liter en er zijn flink wat aanpassingen doorgevoerd. Zo is het in- en uitlaatsysteem geoptimaliseerd, het motormanagement opnieuw geprogrammeerd en zijn er twee speciale turbo´s gemonteerd. Dat alles heeft geresulteerd in een vermogen van 730 pk bij 5.100 tpm. Zeer indrukwekkend is het maximum koppel van 1.320 Nm. Dat koppel is zo indrukwekkend dat Brabus het heeft moeten limiteren tot 1.100 Nm. Reeds bij 2.100 tpm wordt dit koppel in zijn geheel beschikbaar.

362,4 km/h
Om de auto op de weg toe te staan moest de Rocket worden begrensd op 350 km/h. Maar op het circuit konden alle remmen los. Op het hogesnelheidscircuit Nardo in Zuid-Italië behaalde Brabus een topsnelheid van 362,4 km/h. Daarmee is de Brabus Rocket de snelste sedan ter wereld. De vorige recordhouder was eveneens een auto van de Duitse tuner. De Brabus E V12 Biturbo werd nu door de Rocket naar de tweede plek verwezen.

Acceleratiecijfers
Om het rijtje cijfers nog even compleet te maken. De Rocket sprint in 4,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h, in 10,5 seconden wordt de 200 km/h bereikt en om vanuit stilstand naar 300 km/h te sprinten zijn voor deze raket slechts 29,5 seconden nodig.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Uitgelekt: de nieuwe Mercedes-Benz CLS-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS

Autonieuws
Nu alle details van de nieuwe Mercedes-Benz CLS
> Artikel lezen

Laatste lootjes voor nieuwe Mercedes CLS

Spyshots
> Artikel lezen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)

Spyshots
Eerste glimp Mercedes CLE (opvolger CLS)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.