Autonieuws

Prijzen Lotus Europa S bekend

In september staat de Lotus Europa S bij de Lotus-dealers. De voor Lotus-begrippen vrij luxueuze uitgeruste Europa S wordt aangedreven door een 200 pk sterke viercilinder turbomotor. Ondanks de luxe uitrusting is de auto een Lotus in hart en nieren.

De Europa S volgt Lotus filosofie waarbij het draait om het maken van lichtgewicht sportauto´s. De Europa S weegt dan ook slechts 995 kg. Het lage gewicht is mogelijk gemaakt dankzij het gebruik van lichte materialen. Zo is het chassis van aluminium en diverse bodypanelen zijn gemaakt van carbon.

200 pk
Onder de motorkap ligt een 200 pk sterke 2.0 liter turbomotor. De viercilinder is in staat om de Europa S in slechts 5,9 seconden naar 100 km/h te sleuren. De topsnelheid ligt op 240 km/h. Vanuit stilstand naar 160 km/h neemt 13,6 seconden in beslag.

GT
Lotus heeft de Europa S meer gebouwd als een GT dan als een Spartaanse sportauto. De auto heeft meer bagageruimte dan de Elise en Exige en heeft bovendien een ruimer interieur. Binnenin de Europa S zien we met leer beklede stoelen, een navigatiesysteem, airbag voor bestuurder en passagier en elektrische ramen. De Europa S staat vanaf 16 september bij de dealers. In Nederland kost de auto € 66.603,-. De enige optie is metallic lak.

Gerelateerde artikelen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.