Autonieuws

400 pk sterke Mercedes SLK 55 AMG

Mercedes-AMG brengt een exclusieve SLK 55 AMG op de markt. De auto is dankzij de toepassing van speciale materialen lichter geworden. Daar tegenover staat ook nog eens een toename van het vermogen. Sportieve prestaties zijn hiermee gegarandeerd!

Na de presentatie van de Mercedes SLK 55 AMG Ultimate Experience maakte de Duitse autofabrikant bekend dat er ook een straatversie van dit model zou komen. De Ultimate Experience variant van de SLK 55 AMG wordt gebruikt voor zogenaamde ´lifestyle races´. De auto is speciaal hiervoor omgebouwd om op het circuit beter te kunnen presteren. Naar aanleiding van dit model is nu de straatversie gepresenteerd.

Carbon exterieurdetails
Het exterieur liegt er niet om. De voorzijde wordt gedomineerd door een gewijzigde voorbumper met extra grote luchtinlaten. Deze zijn noodzakelijk om de transmissie-olie te koelen maar ook de olie van de stuurbekrachtiging heeft extra lucht nodig. De zij-luchtinlaten in de voorbumper zorgen voor voldoende koele lucht voor de motoroliekoeling. Door de toepassing van carbon zijn de luchtinlaten niet alleen functioneel, maar geeft het bovendien een racy-look. Datzelfde geldt voor het dak. Bij deze speciale SLK is het dak niet te openen en te sluiten. De auto wordt puur als coupé geleverd. Het vaste dakpaneel is gemaakt van het lichte en zeer sterke carbon. Door een deel van het carbon zichtbaar te laten draagt dit eveneens bij aan een sportieve look.

Gewichtsbesparing
Dankzij het toepassen van lichte materialen en het verwijderen van het dakmechanisme heeft Mercedes-AMG 45 kg aan gewicht weten te besparen. Vooral het zwaartepunt komt hierdoor een stuk lager te liggen. Voortaan hoeft elke pk geen 4,3 maar 3,7 kg mee te sleuren. Dat is ook te danken aan het toegenomen motorvermogen. De 5.5 liter AMG V8 levert speciaal voor dit model een vermogen van niet minder dan 400 pk. Het koppel ligt op 520 Nm. Het toegenomen vermogen is mede gerealiseerd dankzij gewijzigde in- en uitlaten en een AMG luchtfilter. Dankzij het compleet nieuwe uitlaatsysteem klinkt de V8 spectaculairder dan ooit.

0-100 km/h in 4,5 seconden
Mercedes-AMG heeft de achtcilinder gekoppeld aan een 7-traps 7G-Tronic automaat. Naar wens is de automaat ook met flippers achter het stuurwiel te bedienen. Vanuit stilstand sprint de SLK 55 AMG in 4,5 seconden naar 100 km/h. Daarmee is dit speciale model 0,4 seconden sneller dan zijn ´standaard´ broertje. Voor een sprintje naar 200 km/h zijn 15,5 seconden nodig. Het aangepaste sportonderstel zorgt voor extra sportieve rij-eigenschappen. De lichtgewicht lichtmetalen wielen meten 19 inch en zorgen voor minder onafgeveerd gewicht. Optioneel kan Mercedes-AMG een setje echte sportbanden leveren.

Kuipstoelen
De cockpit van de SLK 55 AMG ademt de sfeer uit van een race-auto. De kuipstoelen zorgen voor zeer veel zijdelingse steun. Het dashboard en de deurpanelen zijn afgewerkt met carbon. Dat bevestigt het sportieve karakter van de auto. Het speciale stuurwiel is bekleed met een mix van leer en alcantara.

Ongelimiteerde productie
Geheel tegen de verwachting in zal de SLK 55 AMG in een ongelimiteerde oplage worden gebouwd. Er worden net zoveel auto´s gebouwd als dat er orders binnenkomen. Toch zal het een vrij exclusieve verschijning blijven. De vanafprijs in Duitsland begint bij € 107.300,-. Voor België betekent dat een vanafprijs van ongeveer 150.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate

Autonieuws
Record-station: Mercedes-AMG E 63 4MATIC+ Estate
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.