Autonieuws

Skoda Roomster vanaf vanaf € 16.240,-

Dit najaar staat de Skoda Roomster bij de Skoda-dealers. Inmiddels heeft Skoda Nederland de prijzen van de Roomster bekend gemaakt. Het model zal leverbaar zijn vanaf € 16.240,-. Voor dat geld wordt de Roomster aangedreven door een 64 pk sterke 1.2.

De Roomster is na de Fabia, Octavia en Superb de vierde modellijn van het Tsjechische automerk. De Roomster houdt het midden tussen een personenauto en een bestelauto. De auto meet 4,21 m in de lengte en heeft een wielbasis van 2,26 m. Volgens Skoda biedt de Roomster veel binnenruimte en is het interieur flexibel in te delen. Het VarioFlex System - zoals Skoda het systeem noemt - zorgt voor de flexibele indeling van de binnenruimte. Standaard is de bagageruimte 450 liter groot, maar door het neerklappen van de achterbank kan 1780 liter bagage worden meegenomen.

Motoren
Op motorgebied is er keuze uit zes varianten: drie benzinemotoren en drie diesels. Als benzinemotoren komen er de 1.2 12V met 64 pk, een 1.4 16V met 86 pk en een 1.6 16V met 105 pk (die laatste ook leverbaar met een 6-traps tiptronic). Als diesels komen er een 1.4 TDi met 69 pk, een 1.4 TDi met 80 pk en een 1.9 TDi met 105 pk. De twee sterkste diesels zijn tevens (op verzoek) af-fabriek leverbaar met diesel-partikelfilter.

Uitrusting
De basisuitvoering van de Roomster beschikt standaard over een nette uitrusting. Skoda monteert op elke Roomster onder meer ABS, tractiecontrole, centrale vergrendeling, elektrische ramen vóór, elektrische verstelbare spiegels, airbags en zij-airbags, radiovoorbereiding met 4 speakers en cruise control. In aanloop naar de marktintroductie (najaar 2006) zal Skoda de exacte uitvoeringen en specificaties bekend maken.

Concurrentie
Als belangrijkste concurrenten van de Roomster zien wij de Citroen Berlingo, Peugeot Partner en Fiat Doblo. Kijken we naar het prijskaartje en de motor dan zal Skoda het moeilijk krijgen. Alle drie de directe concurrenten zijn goedkoper dan de Roomster. De merkfilosofie van Skoda ´Simply Clever´ ofwel ´meer auto voor hetzelfde geld´ lijkt hiermee niet te kloppen. De Berlingo en Partner zijn leverbaar vanaf respectievelijk € 15.260,- en € 15.360,-. Onder de motorkap ligt dan een 75 pk sterke 1.4. De Doblo is al leverbaar vanaf € 13.995,- en beschikt dan over een 78 pk sterke 1.4. De Roomster is daarmee niet alleen de duurste van de vier, maar heeft bovendien de minst sterke motor. Het grote voordeel van de Roomster ten opzichte van zijn concurrenten is dat deze als personenauto is ontwikkeld. De andere vier zijn afgeleiden van een bestelauto.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Skoda Roomster doet zich voor als Touran

Spyshots
> Artikel lezen

Prijzen opgewaardeerde Skoda Roomster

Autonieuws
Prijzen opgewaardeerde Skoda Roomster
> Artikel lezen

De nieuwe Skoda Roomster: Caddy met Tsjechisch sausje

Autonieuws
De nieuwe Skoda Roomster
> Artikel lezen

Ze zijn er weer, de Tour-modellen van Skoda

Autonieuws
Ze zijn er weer, de Tour-modellen van Skoda
> Artikel lezen

Tour de Skoda: nieuwe actiemodellen

Autonieuws
Tour de Skoda: nieuwe actiemodellen
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Roomster struint rond als Caddy

Spyshots
Spyshots Skoda Roomster
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.