Autonieuws

Lotus Elise S

Terug van weggeweest: Lotus Elise S

Lotus is terug met een instapmodel van de Elise, onder de naam Elise S. Door het wegvallen van de K-motoren van Rover viel de Elise S weg uit het modellengamma. Dankzij een nieuwe Toyota-motor is de Elise S terug.

Terug van weggeweest: Lotus Elise S

Het wegvallen van de K-motoren betekende voor Lotus het einde van de Elise S. Voor liefhebbers over de hele wereld was dit een teleurstelling. De Elise S was immers de goedkoopste Elise en daardoor beter bereikbaar dan de krachtigere Elise R. Vanaf heden vult Lotus het gat weer op met de komst van een nieuwe Elise S.

136 pk
Onder de motorkap ligt een moderne 1.8 liter benzinemotor van Toyota. De motor beschikt over variabele kleptiming en is goed voor een vermogen van 136 pk. Het vermogen is volledig beschikbaar bij 6.200 tpm. Het maximum koppel van 172 Nm is bij 4.200 volledig beschikbaar. Bij Lotus draait alles om een zo laag mogelijk gewicht. De Elise S is voor een groot deel opgetrokken uit aluminium. Dankzij het gebruik van aluminium en andere lichte materialen weegt de sportauto slechts 860 kg. Het vermogen in combinatie met het lage gewicht stelt de Elise S in staat om in 6,3 seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt op 205 km/h.

Optisch geen verschillen
Het uiterlijk van de Elise S verschilt niet van dat van de Elise R. Ook de uitrusting is gelijk en kan naar wens met diverse opties worden aangekleed. Standaard is de Elise S voor de echte liefhebber vrij Spartaans uitgevoerd. Wie toch graag wil beschikken over comfortverhogende zaken kan zich wenden tot de optielijst.

Elise 111R wordt Elise R
Met de komst van de Elise S ondergaat de Elise 111R een naamsverandering. Het model gaat voortaan als Elise R door het leven.

Redactie
Door Redactie
Terug van weggeweest: Lotus Elise S
Terug van weggeweest: Lotus Elise S
Terug van weggeweest: Lotus Elise S

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers