Autonieuws

Alleskunner: korte uitvoering Santana PS10

Eind dit jaar komt de Santana PS10 ´Shortline´ op de markt. Het nieuwste model van de Spaanse 4x4 producent is bedoeld voor het echte ruige werk. Een SUV is het zeer zeker niet. De PS10 ´Shortline´ is een echte 4x4 die in zwaar terrein zijn mannetje staat.

Tijdens de Autosalon van Genève, afgelopen maart, kondigde Santana hem al voorzichtig aan: de nieuwe Santana PS10 ‘Shortline’. In Zwitserland stond hij nog als prototype op de show, maar inmiddels heeft de Spaanse 4x4 specialist het groene licht gegeven voor de productiestart van de PS10 met korte wiel-basis. Eind dit jaar wordt deze nieuwste uitvoering, de derde na de vierdeurs PS10 en de PS10 Pickup leverbaar.

Robuust
Santana staat niet bekend om chique terreinauto´s met een overdaad aan luxe, veel chroom en prachtige lederen interieurs. Het merk is bekend geworden om robuuste, betrouwbare en sterke vierwielaangedreven auto´s. De modellen van Santana zijn vooral bedoeld voor professionele doeleinden. Het design van de PS10 staat dan ook in dienst van het praktische karakter van de auto. In de dagelijkse praktijk zal de PS10 zowel van binnen als van buiten bestand moeten zijn tegen modder, bladeren en een ´stootje´. Het interieur is dan ook waterproof en gemakkelijk te reinigen.

Zwaar terrein
De robuuste techniek van de nieuwe, stoere Santana PS10 ‘Shortline’ stelt hem in staat zware obstakels het hoofd te bieden. Zo is hij voorzien van een versnellingsbak met een korte overbrenging en een wielophanging met bladveren en vier dubbele schokdempers. Dankzij de aan- en afloophoek van respectievelijk 50 graden en 30 graden, de maximum hellingshoek van 45 graden en de 500 mm doorwaaddiepte, is de ‘Shortline’ een alleskunner bij uitstek.

Dieselmotor
Santana heeft de PS10 ‘Shortline’ uitgerust met een nieuwe Euro IV diesel-krachtbron, afkomstig van IVECO. Deze 3.0-liter Unijet F1C turbodiesel is goed voor een vermogen van 140 pk bij 3.600 tpm en een maximum koppel van 350 Newtonmeter. Bovendien heeft deze krachtbron een nieuw EGR koel-systeem gekregen, evenals een nieuw motormanagementsysteem, een nieuwe turbo, elektronische brandstofinjectie en een aangepast uitlaatsysteem, onder andere voorzien van een diesel partikelfilter.

Eind 2006
De eerste exemplaren van de PS10 ´Shortline´ zullen in het najaar van 2006 in Nederland arriveren. De prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel

Autonieuws
Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.