Autonieuws

Superexclusief: Maserati MC12 Corsa

Ferrari heeft de FXX, Maserati komt met de MC12 Corsa. De superexclusieve sportauto wordt voor een select aantal klanten gebouwd. Slechts 12 steenrijke Maserati-klanten kunnen de auto bemachtigen. Een speeltje voor de rijken!

De MC12 Corsa is ontwikkeld op basis van de MC12 GT1 waarmee Maserati het FIA GT Kampioenschap 2005 voor constructeurs heeft gewonnen. De auto zal eigenaren in de gelegenheid stellen hun rijprestaties te testen binnen een uiterst exclusief ‘gentleman driver’ gezelschap. De auto zal uitsluitend op het circuit worden gebruikt tijdens privé test-sessies of door Maserati georganiseerde demonstratie-evenementen. De MC12 Corsa wordt niet gehomologeerd voor het gebruik op de openbare weg of voor de inzet voor raceactiviteiten.

Blue Victory
De Maserati MC12 Corsa – het levende bewijs van Maserati’s mogelijkheden om unieke, geheel op wens samengestelde en speciaal geproduceerde auto’s te bouwen – wordt komende herfst leverbaar. De auto, die standaard geleverd wordt in de officiële Maserati kleur ‘Blue Victory’, kan speciaal op wens worden gepersonificeerd door middel van diverse optionele features, te beginnen met een door de klant op te geven afwijkende lakkleur.

755 pk
Prestaties zijn niet bekend, maar met een vermogen van 755 pk zal dit zeker goed zitten. De V12 zal de 1.150 kg zware Maserati MC12 Corsa in no-time naar 100 km/h doen sprinten. Het lage gewicht is te danken aan een koolstofvezel monocoque. De remmen zijn gemaakt van een combinatie van staal en koolstofvezel.

1 miljoen euro
De totale productie van de Maserati MC12 Corsa zal niet meer dan twaalf auto’s wereldwijd bedragen en is daarmee een superexclusief model. De prijs bedraagt 1.000.000 euro.

Gerelateerde artikelen

Maserati GranTurismo en GranCabrio nogmaals bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8

Autonieuws
Gespot: Maserati Levante GTS met dikke V8
> Artikel lezen

Ferrari-V8 voor Maserati Levante Trofeo

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat heeft Maserati nu weer aan z'n fiets hangen?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.