Autonieuws

Forse prijsverlaging Peugeot 1007

Om de verkoopresultaten van de 1007 te stimuleren komt Peugeot met een fors goedkopere versie. Het tijdelijke actiemodel levert een klantvoordeel op van 1.810 tot 2.510 euro. Bovendien levert Peugeot de 1.6 eindelijk in combinatie met een handgeschakelde vijfbak.

Vorig jaar werd de 1007 op de markt gepresenteerd. Tijdens onze rij-impressie met de auto kwamen een aantal harde conclusies naar boven. Zo ligt het gewicht erg hoog (gevolg; meer wegenbelasting), is de schuifdeurconstructie vrij duur (gevolg; hogere aanschafprijs) en beviel de 2-Tronic gerobotiseerde handbak ons niet geweldig. Eindelijk heeft Peugeot geluisterd naar de vele kritieken die ze hebben gekregen op de 1007.

Actiemodel
Om de relatief hoge aanschafprijs te compenseren komt Peugeot Nederland met een speciaal actiemodel dat een fors klantvoordeel oplevert. De 1007 Sesam levert een klantvoordeel op van € 1.810,-. Het model is qua uitrusting gelijk aan het basismodel Urban, maar is met een vanafprijs van € 14.990,- bijna 2.000 euro goedkoper dan de € 16.800,- kostende Urban. Onder de motorkap ligt dan een 1.4 die goed is voor een vermogen van 75 pk.

Handbak voor 1.6
Verder meldt Peugeot dat de 1.6 vanaf heden ook leverbaar is in combinatie met een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Daarmee komt Peugeot de vraag van vele klanten tegemoet. De 1.6 was voorheen alleen leverbaar in combinatie met de trage 2-Tronic gerobotiseerde bak. Overigens is de 2-Tronic zonder meerprijs leverbaar op de Sesam en dat levert nog een totaal voordeel op van € 2.510,-.

Gerelateerde artikelen

Traagste Peugeot 205 GTi ooit is ook de coolste

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe type-aanduidingen bij Peugeot

Autonieuws
Nieuwe type-aanduidingen bij Peugeot
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.