Autonieuws

Eerbetoon: BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006

Ter gelegenheid van de Mille Miglia 2006 heeft BMW een nostalgische conceptcar ontwikkeld. De BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006 is een eerbetoon aan de BMW 328 Touring Coupé die in 1940 deze legendarische straatrace heeft gewonnen.

Jaarlijks wordt in Italië de Mille Miglia gehouden. De straatrace kent een lange geschiedenis en wordt tegenwoordig gekenmerkt door een groot aantal klassieke deelnemers. In 1940 reden Fritz Huschke von Hanstein en Walter Bäumer met hun BMW 328 Touring Coupé als eerste over de finish. Met een gemiddelde snelheid van 166.7 km/h zijn de beide heren nog steeds recordhouder. Geen enkele andere Mille Miglia winnaar heeft ooit een hogere gemiddelde snelheid weten te behalen.

Eerbetoon
Om BMW´s overwinning van weleer nog eens onder de aandacht te brengen werd een speciale conceptcar ontwikkeld. De BMW Concept Coupé Mille Miglia 2006 zal bij de start en finish in Brescia staan te pronken. BMW laat al direct weten dat de auto niet bedoeld is om mee te rijden, maar puur ter ere aan de overwinning in 1940. Ten opzichte van de BMW 328 is er echter wel behoorlijk wat veranderd.

343 pk
Als basis diende het onderstel van de Z4 M Coupé. Ook de motor van deze supersnelle Coupé werd gebruikt. De 343 pk sterke zes-in-lijn motor is fors sterker in vergelijking met de 136 pk sterke 2.0 liter zes-in-lijn die de 328 aandreef. De aërodynamica en ook het design van de conceptcar zijn duidelijk geïnspireerd door de 328. BMW laat weten veel in de windtunnel te hebben getest om de aërodynamica verder te verbeteren. Voor zijn tijd was de 328 al een zeer gestroomlijnd voertuig.

Carbon
Moderne technieken en materialen overheersen. Het design mag dan een historisch karakter bevatten, de techniek is geheel volgens BMW´s huidige standaard. Een groot deel van de carrosserie is gemaakt van carbon. De koplampen en achterlichten bevatten LED-lampjes en ook in het interieur wordt gebruik gemaakt van LED-techniek. De 20 inch lichtmetalen wielen zijn voorzien van banden in de maat 245/40 R20.

Kleimodellen
In tegenstelling tot wat tegenwoordig veel wordt gedaan, is de conceptcar niet met de computer ontworpen. Dat geldt overigens voor veel BMW ontwerpen. Volgens de designers bij BMW heb je met de hand veel meer vrijheid. Er is dan ook gebruik gemaakt van kleimodellen om de conceptcar vorm te geven.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed

Autonieuws
Iets te trekken? Met deze auto's zit je goed
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Patenten tonen alvast BMW 8-serie Cabrio en Gran Coupé

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie Coupé lekt toch nog uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.