Autonieuws

Personaliseer uw Saab´s elektronica

Saab introduceert de mogelijkheid om diverse elektronische systemen naar wens in te stellen. Diverse computerinstellingen zoals het laten branden van de verlichting, de gordelverklikker en de deurvergrendeling kunnen naar wens van de klant worden in- en uitgeschakeld.

Met de Saab Personal Setting Service gaat de Zweedse autofabrikant een stapje verder. De diverse computerinstellingen van de Saab 9-3 en Saab 9-5 kunnen door de dealer worden aangepast geheel conform de wensen van de eigenaar. Uniek daarbij is dat Saab dit personaliseren van de auto als gratis service aan zijn klanten aanbiedt. Er zijn meerdere automerken die dergelijke aanpassingen aanbieden, maar dat is niet altijd kosteloos. Bovendien gaan de mogelijkheden van Saab veel verder. Overigens kan de Saab-eigenaar zelf ook diverse basisfuncties instellen.

Hoe werkt het?
Drie weken na aflevering van de auto krijgen de eigenaren van de nieuwe Saab 9-3 of Saab 9-5 een boekje thuisgestuurd over de Personal Setting Service. De Saab-rijder kan hierin zijn voorkeuren voor de elektronische instellingen aankruisen en vervolgens een afspraak maken met de dealer via de eigen verkoper. De dealer programmeert de auto – zonder bijkomende kosten voor de klant – geheel naar de individuele wensen van de Saab-rijder. Zaken die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld de verlichting. Hoe lang moeten de koplampen blijven branden na het uitstappen? Of moeten ze direct worden uitgeschakeld? Maar ook de mogelijkheid om het automatisch vergrendelen van de portieren tijdens het rijden uit te schakelen biedt Saab als mogelijkheid aan. Voor wie niet houdt van de geur van de ruitensproeiervloeistof biedt Saab de mogelijkheid om de recirculatie in te laten schakelen bij het sproeien. Tot slot is het mogelijk om het waarschuwingssignaal van de vergeten autogordel uit te schakelen. Dat laatste is opmerkelijk voor een merk als Saab, maar is wel handig als je je auto even verzet en daarbij geen gordel draagt. Bovendien is et nog steeds je eigen verantwoordelijk om de gordel al dan niet te dragen.

Modellen
Saab biedt de verschillende mogelijkheden (afhankelijk van het model) aan op de gehele 9-3 serie en de 9-5. De 9-7X heeft beperktere keuzes omdat die instellingen voor een groot deel door de bestuurder zelf kunnen worden geregeld.

Gerelateerde artikelen

'Nieuwe' Saab 9-3 ook in Nederland te koop

Autonieuws
Nieuwe Saab 9-3 vanaf nu te koop
> Artikel lezen

Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band

Autonieuws
Saab 9-3 rolt vanaf maandag weer van de band
> Artikel lezen

Laatste modellen Saab onder de hamer

Autonieuws
Laatste modellen Saab onder de hamer
> Artikel lezen

Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!

Autonieuws
Er zijn weer nieuwe Saabs in Nederland!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.