Autonieuws

AMG-beul: Mercedes CLS 63 AMG

Mercedes-AMG vult haar modellengamma verder aan met de komst van de CLS 63 AMG. De vierdeurs Coupé van Mercedes werd door AMG voorzien van een 514 pk sterke V8, een sportieve bodykit, keramische remschijven en een sportief onderstel. De CLS 63 AMG komt boven de CLS 55 AMG in het programma.

Mercedes-AMG presenteert het ene na het andere sportieve model. De compleet door AMG ontwikkelde nieuwe achtcilinder is inmiddels te vinden in diverse andere Mercedes-modellen. De CLS is het volgende model dat AMG met deze indrukwekkende motor gaat leveren. De V8 meet een cilinderinhoud van 6.3 liter en is opgetrokken uit aluminium. Zonder de tussenkomst van een turbo of supercharger levert deze motor een indrukwekkend vermogen van 514 pk en een al even indrukwekkend koppel van 630 Nm. De vierdeurs Coupé van Mercedes sprint in slechts 4,5 seconden naar de 100 km/h. Voor een sprint vanuit stilstand naar 200 km/h is slechts 15,1 seconden nodig. De topsnelheid is (helaas) begrensd op 250 km/h. Wel loopt de snelheidsmeter door tot 320 km/h. Een snelheid die zonder begrenzer ongetwijfeld haalbaar is.

Airmatic luchtvering
De AMG Speedshift 7G-Tronic automaat draagt zorg over het overbrengen van dit vermogen op de achterwielen. De automaat telt 7-trappen en kan geheel automatisch of met de hand worden geschakeld. Wanneer voor de handgeschakelde (´M´) modus wordt gekozen verloopt het schakelen maar liefst 50% sneller dan in de volautomatische ´C´ (Comfort) stand. Kiest u als bestuurder voor de handgeschakelde modus dan kan er worden geschakeld met de schakelflippers achter het stuurwiel. Tevens is de automatische stand ´S´ (Sport) te kiezen. Deze schakelstand is 30% sneller dan de Comfort-stand. Naast de verschillende instellingen van de automaat is er al bestuurder ook de keuze uit een aantal instellingen van het onderstel. Het AMG-sportonderstel leunt technisch sterk op de Airmatic DC luchtvering van Mercedes. Het systeem is voorzien van actieve demping en speciaal voor de CLS 63 AMG zijn stuggere veren en dempers gekozen. Met een druk op de knop kan het onderstel worden ingesteld van comfortabel tot zeer sportief. Wat tevens bijdraagt aan de sportieve eigenschappen van de CLS 63 AMG is het uitschakelbare ESP. Dat is indien uitgeschakeld ook daadwerkelijk uitgeschakeld en wordt alleen geactiveerd wanneer er wordt geremd.

AMG-bodykit
Inmiddels al bekend van de CLS 55 AMG is de AMG-bodykit voor de CLS. De sportieve voor- en achterbumper, een spoilertje op de kofferbak en twee dubbele uitlaatpijpen zijn de opvallendste zaken van de de bodykit. Verder zien we de letters ´6.3 AMG´ op de voorschermen pronken en is de radiatorgrille in een speciaal design uitgevoerd. De nieuwe vijfspaaks lichtmetalen wielen zijn 18 inch van formaat en gespoten in de kleur ´titanium grijs´. Door de wielen heen zien we op de vooras keramische remschijven. Deze remschijven zijn nauwelijks gevoelig voor fading (overhitting) en hebben een indrukwekkend remvermogen.

AMG-interieur
Binnenin zien we speciale sportstoelen, lederen bekleding, alcantara accenten, AMG-badges en een speciaal AMG-instrumentarium. Op een display is de ingeschakelde versnelling af te lezen en bovendien is een Racetimer gemonteerd. Met deze Racetimer zijn rondetijden op een circuit te noteren.

Gerelateerde artikelen

Mercedes CLS trapt nieuwe '53 AMG'-reeks af

Autonieuws
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG

Autonieuws
Nieuwe Mercedes G-klasse nu ook als G 63 AMG
> Artikel lezen

Nieuwe Mercedes CLS-klasse aan de prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.