Autonieuws

Nieuwe V8 voor Audi A6 en A8

De 4.2 liter V8 in de Audi A6 en A8 is vervangen door een krachtiger exemplaar. De motor is voortaan voorzien van FSI directe brandstofinspuiting en levert niet alleen meer vermogen, maar is bovendien ook zuiniger.

De huidige 4.2 liter V8 in de Audi A6 en A8 levert een vermogen van 335 pk. De motor is vernieuwd en voorzien van onder andere FSI directe brandstofinspuiting. Hierdoor is het vermogen toegenomen van 335 tot 350 pk. Tegelijkertijd is het verbruik met 10% afgenomen. Het vermogen van de achtcilinder wordt zowel in de A6 als in de A8 via een zestraps tiptronic automaat overgebracht op alle vier de wielen (Quattro).

Nieuwe opties
Behalve de V8 heeft Audi ook de 3.0 TDI in de A6 aangepast. De motor levert voortaan 233 in plaats van 225 pk. Nieuw op de optielijst van zowel de A6 als de A8 is het Audi parking system advanced. Dit systeem maakt gebruik van een achteruitrijcamera. Het systeem is inmiddels bekend van de Q7. Tot slot is de A8 leverbaar met een uitgebreid en hoogwaardig Rear Entertainment System plus. De achterpassagiers kunnen hierdoor genieten van DVD´s en TV. Met een afstandsbediening is het entertainment systeem te bedienen.

Gerelateerde artikelen

Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie

Autonieuws
Volvo V70 eruit, Audi A6 Avant erin bij de Politie
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A6 Avant treedt in het openbaar

Spyshots
Spyshots: Zien we daar de nieuwe Audi A6 Avant?
> Artikel lezen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.