Autonieuws

Ford Tourneo Connect opgefrist

De Ford Transit Connect en personenauto variant Tourneo Connect hebben een aantal wijzigingen ondergaan. Het uiterlijk van beide modellen is bijgeschaafd en ook binnenin zien we diverse aanpassingen. Het grootste nieuws vinden we onder de motorkap.

Ford vindt dat een lichte bedrijfsauto niet saai of sober hoeft te zijn. Zowel het interieur als het exterieur van de Transit Connect en Tourneo Connect is dan ook grondig opgeknapt. Alle modellen zijn voorzien van een nieuwe voorbumper en een grille met twee balken. In het geval van de Tourneo Connect zijn die balken verchroomd. Het Ford-logo is verplaatst van de motorkap naar de nieuwe grille. Bij de Tourneo Connect zijn de bumpers standaard in de kleur van de carrosserie gespoten.

Interieur
Binnenin zien we een gewijzigd dashboard en middenconsole. Het interieur is grotendeels afgewerkt in ´Steel Blue´. De bekleding van het interieur is volledig nieuw en oogt volgens Ford moderner. De radio/cassettespelers zijn vervangen door CD-spelers. Standaard is een gewone CD-speler gemonteerd en als optie levert Ford een zes CD-wisselaar met frontlader. Het display van dit systeem is eveneens groter dan het standaard audiosysteem. Standaard is de Tourneo Connect een vijfzitter. De stoelen op de tweede zitrij kunnen naar wens worden voorzien van speciale hoofdsteunen die men kan neerklappen voor een beter zicht.

Achtzitter
Met deze facelift presenteert Ford ook een nieuw model voor de Tourneo Connect. Dit model met lange wielbasis biedt plaats aan 8 personen. De stoelen op de tweede en derde zitrij zijn opvouwbaar en kantelbaar. Veel bagageruimte zal er niet overblijven, maar 8 personen kunnen in ieder geval hun plaats vinden in dit model.

Luxe GLX
De korte wielbasis variant is voortaan leverbaar als GLX. De GLX biedt volgens Ford het comfort dat klanten verwachten van een personenauto. Het exterieur van de GLX is standaard voorzien van een verchroomde grille. Het interieur wordt gekenmerkt door een aantal MPV-achtige eigenschappen. Zo levert Ford een bovenconsole waarin extra bergruimte is gerealiseerd. Kinderen op de achterbank kunnen middels de extra binnenspiegel in de gaten worden gehouden terwijl ze gebruik maken van opklapbare tafeltjes. Nieuwe 12V-aansluitingen, nieuwe luidsprekers achterin en een flexibel nettensysteem zijn eveneens aanwezig. De vering is speciaal voor de achterpassagiers aangepast. Hierdoor wordt een beter comfort gegarandeerd.

75, 90 en 110 pk
Het belangrijkste nieuws van de Transit Connect en Tourneo Connect vinden we onderhuids. Ford levert voortaan de 1.8 liter Duratorq TDCi dieselmotor in drie vermogens van respectievelijk 75 pk, 90 pk en 110 pk. De motor is voorzien van een commonrail systeem met directe inspuiting onder hoge druk. Vooral de krachtigste variant profiteert met 110 pk en 280 Nm van veel souplesse.

Gerelateerde artikelen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Ford onthult nieuwe Tourneo Connect

Autonieuws
Ford onthult nieuwe Tourneo Connect
> Artikel lezen

Ford Tourneo Courier maakt drietal compleet

Autonieuws
Ford Tourneo Courier maakt drietal compleet
> Artikel lezen

Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend

Autonieuws
Ford maakt prijskaartje Tourneo Connect bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.