AMG Sportpakket voor Mercedes E-klasse

Mercedes-AMG geeft de E-klasse een sportievere look dankzij het AMG Sportpakket. Het sportpakket van Mercedes´ huistuner bestaat uit onder andere een bodykit voor het exterieur, 18 inch lichtmetalen wielen en sportieve accenten in het interieur.

Voor het exterieur van de E-klasse bestaat het pakket uit een bodykit. De voor- en achterbumper zijn in AMG-look uitgevoerd en worden gekenmerkt door de luchtinlaten aan de voorkant en de met chroom omrande mistlampen. Aan de achterkant zien we twee dubbele uitlaatpijpen. Deze zorgen niet alleen voor een versterkte sportieve look, maar laten ook duidelijk van zich horen. Verder bestaat het pakket uit een set 18 inch lichtmetalen wielen in vijfspaaks design. De lichtmetalen wielen zijn gespoten in Sterling-Silver. De banden die daaromheen liggen meten 245/40 R18 op de voorwielen en 265/35 R18 op de achterwielen. Door de wielen heen zien we de geperforeerde remschijven vóór en de in zilverkleur gespoten remklauwen vóór en achter. Op de remklauwen prijkt de naam ´Mercedes-Benz´.

AMG Sportstoelen
De sportieve look van het exterieur wordt ook in het interieur doorgevoerd. Daar zien we naast het AMG sportstuurtje ook een in aluminium uitgevoerde pookknop, aluminium pedalen en speciale velours matten. De standaard voorstoelen worden door AMG vervangen door sportstoelen. Deze zijn met leer bekleed en het leer is dubbel gestikt in een contrasterende kleur.

7-traps automaat
Naast een sportieve look heeft AMG ook technisch een aantal zaken op de optielijst staan. Zo worden de modellen met automaat standaard uitgerust met de 7-traps 7G-Tronic sportautomaat. In de handgeschakelde mode ´M´ kunnen de verzetten worden gekozen met de aluminium peddels achter het stuurwiel. Dankzij de 7-traps automaat zijn de acceleratiecijfers verbeterd met 0,2 seconden. Voor de E 350 betekent dit een tijd van 6,7 in plaats van 6,9 seconden voor de welbekende sprint naar de honderd. De E 500 doet er voortaan 4,9 in plaats van 5,1 seconden over om naar honderd te accelereren.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Prijs
Het AMG sportpakket is leverbaar op alle uitvoeringen van de zes- en achtcilinder E-klasses en op de zescilinder diesel. Bovendien kan het sportpakket worden gecombineerd met de 4Matic vierwielaangedreven varianten. De prijs van het pakket ligt tussen de € 4.600,- en € 5.400,-.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties