Autonieuws

Ferrari 575 GTZ

Exclusieveling: Ferrari Zagato 575 GTZ

In opdracht van een Japanse verzamelaar heeft Zagato een superexclusieve Ferrari ontworpen. De auto is technisch gebaseerd op de 575M Maranello en qua design doet de auto denken aan de 250 GTZ uit 1956.

Exclusieveling: Ferrari Zagato 575 GTZ

De bekende Japanse autoverzamelaar Yoshiyuki Hayashi is eigenaar van een aantal historische en moderne auto´s. Zijn voorliefde voor Ferrari steekt hij niet onder stoelen of banken. Hij is onder andere eigenaar van een 166MM, 250 Spider California, twee Daytonas en de Enzo. Stuk voor stuk collectors items, maar voor Hayashi niet exclusief genoeg. Daarom gaf hij de Italiaanse carrosseriebouwer Zagato opdracht om een exclusieve en unieke Ferrari te ontwerpen die qua design veel overeenkomsten heeft met de 250 GTZ.

250 GTZ
Met deze vraag is Zagato bij Ferrari aan gaan kloppen. Ferrari was direct enthousiast over het project en zag het als een mooie mogelijkheid om het 50-jarig bestaan van de 250 GTZ te vieren. Die auto werd in 1956 gepresenteerd op het Villa D´Este Concours D´Elegance in Italië. Juist op die plek zal ook de moderne interpretatie van de 250 GTZ in de vorm van deze 575 GTZ zijn debuut beleven.

Aluminium carrosserie
De carrosserie van de 575 GTZ is volledig uit aluminium opgetrokken. De auto is in een tweekleurige zilvergrijze lak gespoten. De auto draagt typische kenmerken van zowel Ferrari als carrosseriebouwer Zagato. Ook de diverse badges op de carrosserie tonen met de trots de afkomst van deze automobiel: Italië. Dat de 575 GTZ exclusief is staat buiten twijfel. Er is slechts één exemplaar van de auto gebouwd en die is voorbehouden aan de Japanse verzamelaar en multimiljonair.

Redactie
Door Redactie

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers