Autonieuws

Overtreffende trap: Lexus LS 600h L

Lexus heeft zichzelf overtroffen met de presentatie van de LS 600h L hybrid. Het is de eerste luxe sedan en tevens de eerste V8 gecombineerd met hybrideaandrijving. De Lexus LS 600h L is het derde hybridemodel van Lexus.

Al bij de onthulling van de nieuwe LS liet Lexus weten dat er ook een hybridemodel van Lexus´ nieuwe limousine zou komen. Lexus onthulde in New York deze LS 600h L waarmee de Japanse autofabrikant alle verwachtingen overtreft. Tegelijk met de presentatie van dit model laat Lexus weten dat het hybridesysteem onder de naam Lexus Hybrid Drive door het leven zal gaan. Deze naam zal eveneens terug gaan komen op de RX 400h en de GS 450h. De LS 600h L is in alle opzichten een bijzondere auto. In de eerste plaats is de ´limousine´ voorzien van alle denkbare luxe, hypermoderne veiligheidssystemen en diverse innovaties. Bovendien is het de eerste auto in dit segment die gebruik maakt van hybrideaandrijving. En niet in de laatste plaats is het ook nog eens de eerste hybrideauto met een V8 in het vooronder.

Super Ultra Low Emission Vehicle
De compleet nieuwe achtcilinder benzinemotor is gekoppeld aan elektromotoren. Gezamenlijk brengen de motoren een vermogen van 430 pk over op de wielen. De LS 600h L is voorzien van vierwielaandrijving en de motoren zijn gekoppeld aan een continue variabele transmissie. Volgens Lexus neemt de V8 genoegen met een brandstofverbruik dat normaal gesproken bij een zescilinder past. Bovendien heeft Lexus de Super Ultra Low Emission Vehicle stempel mogen ontvangen. Dat betekent dat de auto bijna 70 procent minder schadelijke uitstoot heeft dan de ´schoonste´ concurrent.

Rijdende bioscoop
Lexus staat altijd al bekend om de stilte in het interieur. Bij de ontwikkeling van de LS is dat volgens Lexus nog verder teruggedrongen en zet de LS nieuwe standaarden in deze klasse. Om die stilte te doorbreken is een zeer uitgebreid entertainmentsysteem gemonteerd. Het systeem bestaat uit een DVD-speler met een 9 inch TFT-scherm voor de achterpassagiers. Het 450 watt audiosysteem van Mark Levinson laat door 19 speakers de heldere en zuivere klanken door het interieur galmen. Een navigatiesysteem dat gebruik maakt van een harde schijf, Bluetooth-carkit, voice-control, satelliet radio, een verwarmd stuurwiel, elektrisch verstelbare hoofd- en voetsteunen voor de achterpassagiers en een parkeerassistent zijn eveneens op de LS leverbaar.

Veiligheid
Op veiligheidsgebied presenteert Lexus een belangrijke innovatie. Dankzij een drietal camera´s in en buiten de auto wordt de weg voor de LS in de gaten gehouden. Dankzij de speciale camera´s is het mogelijk om voetgangers en fietsers te ´herkennen´. Eén van de camera´s is in het interieur gemonteerd en let op de ogen van de bestuurder. Als de camera ´ziet´ dat de bestuurder niet in de richting van de voetganger of fietsers kijkt wordt de bestuurder gewaarschuwd. Wordt de situatie zo gevaarlijk dat een aanrijding onvermijdelijk lijkt dan kan het systeem zelf remmen en eventueel zelf sturen.

Voorjaar 2007
Eind 2006 zal de nieuwe LS 460 en LS 460L op de markt worden geïntroduceerd. De hybrideaangedreven LS 600h L volgt begin 2007. Lexus heeft zichzelf overtroffen met de presentatie van de LS 600h L hybrid. Het is de eerste luxe sedan en tevens de eerste V8 gecombineerd met hybrideaandrijving. De Lexus LS 600h L is het derde hybridemodel van Lexus.

Gerelateerde artikelen

Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept
> Artikel lezen

Lexus LS heeft de allure van Maserati Quattroporte

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe spannend wordt de nieuwe Lexus LS nu echt?

Spyshots
2017 Lexus LS
> Artikel lezen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Erop of eronder voor nieuwe Lexus LS

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Lexus LS-serie bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.