Autonieuws

In detail: Lexus RX350

Lexus vervangt de RX300, door de RX350 voorzien van een nieuwe V6. De nieuwe zescilinder benzinemotor is krachtiger dan zijn voorganger. Bovendien heeft Lexus veel aandacht besteed aan het geluidsniveau in de auto en zijn er een aantal nieuwe audiosystemen leverbaar. Prijzen beginnen bij € 59.750,-.

In 1997 presenteerde Lexus de RX. Het model is in korte tijd uitgegroeid tot een enorm succes. Vooral in de Verenigde Staten verkocht de RX zeer goed. Het is zelfs de bestverkochte Lexus aldaar. Ook in Europa is de RX uitgegroeid tot een begrip. Vooral toen Lexus de nieuwe RX presenteerde werd de auto positief ontvangen. Ruim een jaar geleden voegde Lexus de RX400h toe aan het modellengamma. De hybrideaangedreven RX was de eerste SUV voorzien van hybrideaandrijving. Met de introductie van de RX350 verdwijnt de RX300 uit het leveringsgamma.

Nagelnieuwe V6
Onder de motorkap van de RX350 ligt een nagelnieuwe 3.5 liter V6. Het aluminium motorblok met een cilinderinhoud van 3,456 cm3 en 24 kleppen, maakt als eerste van dit segment gebruik van Dual VVT-i (Variable Valve Timing-intelligent), een geoptimaliseerde variabele timing voor de inlaat- en uitlaatkleppen. Dit wordt gecombineerd met klepactivering en -aanpassing via de HLA (Hydraulic Lash Adjuster), en een elektrisch geactiveerd ACIS (Acoustic Control Induction System), dat de luchtinstroom varieert door de lengte van het inlaattraject automatisch af te stemmen op het toerental van de motor. Hierdoor levert de motor op ieder moment de beste prestatie. De motor is goed voor een vermogen van 276 pk en een koppel van 342 Nm. In 7,8 seconden sprint de RX350 naar 100 km/h. De topsnelheid is begrensd op 200 km/h. Ten opzichte van de RX300 is het vermogen met 72 pk toegenomen. Ondanks het toegenomen vermogen en de verbeterde prestaties - de RX350 is 1,2 seconden sneller op sprint naar 100 km/h - is het brandstofverbruik afgenomen. De RX350 neemt genoegen met 11,2 liter per 100 km tegenover 12,2 liter per 100 km voor de RX300.

Vierwielaandrijving
Standaard is de RX350 uitgerust met een 5-traps automaat. De automaat is verder verbeterd waardoor vooral het terugschakelen sneller en vloeiender kan verlopen. De vierwielaandrijving van de RX350 is voorzien van een nieuw middendifferentieel met viscokoppeling. Standaard wordt het vermogen voor 50% overgebracht op de voorwielen en voor 50% op de achterwielen. Wanneer bijvoorbeeld het slippen van een voorwiel wordt gedetecteerd, wordt de viscokoppeling vergrendeld en wordt een groter koppel overgebracht op de achterwielen om het gebruikelijke differentieeleffect te neutraliseren. Wat eveneens heeft bijgedragen aan een wat dynamischer rijgedrag is de verbeterde stuurinrichting. Deze is directer en past volgens Lexus beter bij het toegenomen vermogen.

Geluidsdemping
Bij de verbeteringen van de RX350 is bijzondere aandacht besteed aan het dempen van geluid en trillingen, waardoor de nieuwe luxe SUV van Lexus weliswaar krachtiger is dan zijn voorganger, maar ook aanzienlijk stiller bij alle toerentallen. Door de nieuwe motorkapisolatie, geluiddemping bij het dashboard en verbeteringen aan het uitlaatsysteem, is de overdracht van motorgeluiden en trillingen naar de passagiersruimte verminderd. Daarmee heeft Lexus bijna het onmogelijke bereikt. Tijdens een eerdere test met de RX300 viel ons al op dat de auto enorm stil is. Dat is nu dus nog verder verbeterd.

Mark Levinson audioinstallatie
Het nieuwe Multimedia- en Navigatiesysteem in de Lexus RX 350 bestaat uit een Mark Levinson® audioinstallatie met dvd-afspeelmogelijkheid, de nieuwste Lexus navigatietechnologie met Bluetooth® aansluiting en de Lexus Parking Assist Monitor. Alle systemen worden bediend via het touchscreen-display. De nieuwe Mark Levinson® installatie bestaat uit een 10-kanaals, 300 Watt DSP-versterker met elf luidsprekers. Het is geschikt voor cd, dvd-video en dvd-audio, maar ook voor MP3- en WMA-bestanden. Met een dvd waarop kaartinformatie van heel West-Europa is opgeslagen, is de rekensnelheid van de nieuwste processor in het Lexus navigatiesysteem met maar liefst 65 procent toegenomen.

Uitvoeringen
De RX350 is leverbaar in een viertal uitvoeringen waarvan het naamloze basismodel de eerste is. Daarna volgt de Luxury, Excutive en de zeer compleet uitgeruste President. De standaarduitrusting van de RX350 bestaat uit onder meer climate control, boordcomputer, zelfdimmende binnenspiegel, cruise control, houtafwerking op het dashboard, elektrische ramen vóór en achter, radiobediening op het stuurwiel, elektrisch verstelbare voorstoelen, Lexus audiosysteem met 6 CD-wisselaar, 17 inch lichtmetalen wielen, privacyglas en Xenon koplampen. Veiligheidsvoorzieningen in de vorm van ABS, BAS, EBD, VSC (ESP) en een leger aan airbags waaronder een knie-airbag voor bestuurder en passagier zijn eveneens standaard. De RX350 staat voor € 59.750,- bij de Nederlandse Lexus-dealers. Het topmodel - de RX350 President - kost € 75.100,- en is voorzien van alle denkbare luxe.

Gerelateerde artikelen

Bevestigd: Lexus RX 450 krijgt derde zitrij

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details over nieuwe Lexus RX450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer foto's en prijzen nieuwe Lexus RX 450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.