Autonieuws

Snelste vierpersoons coupé ter wereld

De Bentley Continental GT Coupé is de eerste Bentley die ontwikkeld is onder de vleugels van Volkswagen. Mede door de 6.0 liter W12 is de Bentley Continental GT Coupé de snelste vierpersoons coupé ter wereld!

Om de spanning groter en groter te maken heeft Bentley elke keer een beetje vrijgegeven van de Bentley GT Coupé, zoals de auto toen nog genoemd werd. In Parijs zou de auto worden onthuld, en eindelijk was het dan ook zover. September 2002, Auto Salon van Parijs: dit is de nieuwe Bentley Continental GT.

De Continental GT is de eerste Bentley die is ontwikkeld onder de vleugels van Volkswagen. En dat is te merken ook. Niet alleen in de gebruikte onderdelen, de kwaliteit maar met name ook in de motor. Onder de enorme motorkap van deze vierpersoons coupé ligt een door Volkswagen ontwikkelde 6-liter W12 turbo-motor. Toch is dat niet het enige waarin de invloed van Volkswagen duidelijk te merken is. Zo zal ook, met name dankzij de efficiëntere productie, de verkoopprijs van deze Bentley een stuk lager liggen dan eerdere modellen.

Voor de echte liefhebbers zal het wel even wennen zijn. De Continental GT is een echte Bentley maar heeft toch een groot deel van haar status verloren. Kijk goed naar de auto en je ziet gewoon herkenbare delen van Volkswagen, die niet letterlijk zijn overgenomen maar toch zijn afgeleid, en dat is jammer.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.