Autonieuws

Lekker dik: Land Rover Range Rover HST

Land Rover brengt de sportieve looks van de Range Rover Sport naar een hoger niveau. De Engelse autofabrikant presenteert de Range Rover Sport HST. De auto is voorzien van dikkere bumpers en sportieve accenten van binnen en buiten.

In 2004 presenteerde Land Rover de conceptcar Stormer. Het was de eerste conceptcar ooit van Land Rover. Een jaar later werd duidelijk dat de Stormer een voorbode is geweest van een sportieve Range Rover. De auto is inmiddels alweer een jaar leverbaar als Range Rover Sport en de verkoopresultaten bewijzen zijn succes. Land Rover gaat nu een stapje verder en presenteert een extra sportieve Range Rover Sport HST. Veel van de designkenmerken zijn ´geleend´ van de Stormer. De auto is dan ook ontworpen door hetzelfde designteam dat garant stond voor het ontwerp van de conceptcar.

Spoilerpakket
Als basis is de Supercharged-versie van de Range Rover Sport genomen. Aan de voorkant werd een dikke bumper gemonteerd. Die wordt gekenmerkt door diepe luchtinlaten, een opvallende grille en geïntegreerde mistlampen. Van opzij zien we 20 inch lichtmetalen wielen en een meer opvallende luchtinlaat achter de voorwielen. Verder monteerde Land Rover een setje flinke zijskirts en op de achterklep werd een gewijzigde spoiler gemonteerd. De achterkant valt verder op door de sportieve bumper en de speciale uitlaatpijpen. Om de terreinwaardigheid niet aan te tasten is het mogelijk om de voorbumper te verwijderen. Hierdoor is de Range Rover Sport HST even ´terreinproof´ als zijn minder sportieve soortgenoten.

Interieur
Het interieur is minder rigoureus aangepakt. De enige opvallende kenmerken zijn een elektrisch bedienbaar zonnedak, privacy glas en houten delen op het dashboard.

Supercharged V8
Omdat de Range Rover Sport HST is gebaseerd op de Supercharged-versie van de Range Rover Sport zijn ook de prestaties gelijk aan dat model. Dat betekent dat de auto wordt aangedreven door een 390 pk sterke V8. De sprint vanuit stilstand naar 100 km/h neemt slechts 7,5 seconden in beslag. De topsnelheid ligt op 225 km/h.

Gerelateerde artikelen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups

Autonieuws
Range Rover 6x6 SLT: de pickup der pickups
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.