Autonieuws

Volvo XC90

Licht gefacelifte Volvo XC90

Volvo heeft de inmiddels alweer vier jaar oude XC90 licht gefacelift. De wijzigingen zijn pas na twee keer kijken zichtbaar. De achterzijde is het meest opvallend gewijzigd. Eveneens nieuw is de komst van een 3.2 liter zescilinder.

Licht gefacelifte Volvo XC90

Traditiegetrouw wordt een auto na een jaar of 3 à 4 gefacelift. Zo ondergaat ook de XC90, die inmiddels al weer vier jaar op de markt is, een lichte facelift. De standaard ingrediënten van een facelift zijn ook op de XC90 toegepast. Zo zijn de koplampen en voorbumper licht gewijzigd. De zijknipperlichten zitten voortaan in de buitenspiegels en ook aan de achterkant werden wijzigingen doorgevoerd. Overigens is de achterkant het meest opvallend gewijzigd. Daar zien we nieuwe achterlichten en aluminium lijstjes om de kentekenplaat. Het interieur werd voorzien van kwalitatief betere materialen.

Zescilinder lijnmotor
Het grootste nieuws vinden we onder de motorkap. Daar levert Volvo voortaan ook een 3.2 liter zescilinder lijnmotor. De zescilinder is goed voor een vermogen van 235 pk en een koppel van 300 Nm. Uiteraard brengt deze motor het vermogen over op alle vier de wielen middels Volvo´s All Wheel Drive systeem.

Zomer 2006
De nieuwe XC90 zal deze zomer bij de dealers staan.

Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Licht gefacelifte Volvo XC90
Licht gefacelifte Volvo XC90

Zoeken

Merk- & modeldossiers