Autonieuws

Imago-booster: Opel GT

In het voorjaar van 2007 komt de Opel GT op de markt, zijn prijs; € 39.450,-. Met de komst van deze nieuwe GT voegt Opel een derde open auto toe aan haar modellengamma. Volgens Opel moet de GT bijdragen aan het nieuwe merkimago van het Duitse merk.

Opel gooit het de laatste tijd over een andere boeg. Het merk wil af van haar burgerlijke en saaie karakter. De afgelopen jaren presenteerde Opel daarom een aantal sportieve modellen. Neem bijvoorbeeld de Astra GTC, De Tigra TwinTop en de hele serie OPC-modellen. Vanaf het voorjaar van 2007 voegt Opel daar de nieuwe GT aan toe. Volgens de Europese marketingdirecteur van Opel moet de GT bijdragen aan het nieuwe Opel-imago. De GT kan worden toegevoegd aan het rijtje van open Opel´s die elk een andere doelgroep aanspreken. Dat bestaat nu uit de Tigra TwinTop, Astra TwinTop en straks ook de GT.

VX Lightning
De ontwikkeling van de nieuwe Opel GT is een voorbeeld van de transcontinentale samenwerking binnen GM. Het design werd geïnspireerd op de VX Lightning concept car die in mei 2003 door de GM Advanced Design Studio in het Engelse Birmingham werd ontworpen ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van het merk Vauxhall. De nieuwe GT zal van de band rollen in het Amerikaanse Wilmington (Delaware) waar ook zijn zustermodellen, de Pontiac Solstice en de Saturn Sky, worden geproduceerd.

Opel-look
Ondanks de gemeenschappelijke basis is Opel erin geslaagd de auto een eigen gezicht mee te geven. We kunnen er niet omheen draaien dat de auto´s veel van hun design delen, maar de kenmerkende Opel-designvormen zijn goed zichtbaar. Neem de knik in de voorbumper en motorkap, de koplampen en achterlichtunits en de lichtmetalen wielen. Dankzij de lange wielbasis en ver op de hoeken geplaatste wielen heeft de GT een échte Roadster-look. Het stoffen dakje verdwijnt volledig onder een afdekking en neemt minimale ruimte in.

Pianolak afwerking
Het interieur van de GT is een mix van sportieve en exclusieve materialen. De chroomomrande tellers in het instrumentarium, de pianozwarte afwerking en de met leer beklede sportstoelen bevestigen dit. Wordt er gekozen voor leren bekleding van de stoelen dan wordt ook een deel van het dashboard en de deurpanelen met leer bekleed. Het interieur biedt plaats aan twee personen en de nodige bagage. Comfortverhogende zaken als climate control, uitgebreid audiosysteem en elektrische ramen zullen standaard of optioneel worden geleverd.

260 pk sterke turbomotor
Het hart van de nieuwe Opel GT is de krachtigste productiemotor in het ECOTEC- programma. De turbomotor werd ontwikkeld door GM-Powertrain-ingenieurs in de Verenigde Staten en Europa en is nauw verwant met de rechtstreeks ingespoten 2.2 liter ECOTEC turbomotor met benzine-injectie in de Vectra en de Signum. Uit zijn cilinderinhoud van twee liter levert hij een vermogen van 191 kW/260 pk en een maximumkoppel van 350 Nm, dat beschikbaar is vanaf 2.500 t/min. Dankzij de directe benzineinjectie-technologie produceert de ECOTEC-motor meer vermogen zonder daarbij meer te verbruiken dan een motor met kleinere cilinderinhoud en klassieke inspuiting. Daarmee accelereert de nieuwe GT in minder dan zes seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van ruim 230 km/uur.

Vanaf 40 mille
Met een prijskaartje van € 39.450,- (Nederlandse markt) wordt de GT scherp in de markt gezet. Voor die prijs rij je een 260 pk sterke Roadster met een spannend design.

Gerelateerde artikelen

Opel GT Concept: sexy sportcoupeetje

Autonieuws
Dit is de kekke Opel GT Concept!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.