Autonieuws

Open Opel Zafira van CTS

De Duitse dakspecialist CTS heeft in samenwerking met Bertone een Opel Zafira omgebouwd tot cabriolet. Het innovatieve daksysteem is in 30 seconden te openen of te sluiten en transformeert de Zafira van een dichte MPV tot een ruimtelijke cabrio.

Laten we voorop stellen dat er geen productieplannen zijn met deze Zafira. Maar het is voor zowel CTS als Bertone wel een visitekaartje. Vooral de Duitse dakspecialist laat hiermee zien waartoe zijn in staat zijn. Het bedrijf dat wereldwijd opereert is een grote naam op dit gebied. Zij stonden onder andere aan de wieg van de ontwikkeling van de dakconstructie van de Mercedes SL en Porsche 911 Cabriolet.

Zevenpersoons
CTS heeft haar conceptcar Libertin gedoopt. De auto combineert de gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid van een MPV met de ´open lucht ervaring´ van een cabriolet. Wanneer het dak gesloten is, is er plaats voor zeven personen. Daarbij is het Flex-7 systeem van Opel zoveel mogelijk in tact gebleven. Met het dak gesloten zijn niet alleen alle zitplaatsen te gebruiken, maar is ook de volledige bagageruimte beschikbaar. Dankzij het glazen dak van 2040 mm x 850 mm is het interieur zeer licht en ruim.

Driedelig klapdak
Met een druk op de knop is de Zafira Libertin om te toveren tot een cabriolet. Voorwaarde is wel dat de achterste twee zitplaatsen worden omgeklapt. Dankzij een sensor wordt ´gekeken´ of dat daadwerkelijk gebeurt is en of er geen bagage in de weg ligt. Is dat niet het geval dan opent het driedelige dag en klapt de achterklep een stukje open. Tevens schuift de achterruit naar beneden. Vervolgens wordt het dak opgevouwen tot een compact pakketje en verdwijnt deze is de kofferbak. Er is dan nog een beetje bagageruimte over boven het opgevouwen dak.

Visitekaartje
Zoals gezegd hebben CTS en Bertone geen plannen met de Zafira Libertin. Wel is het een prachtig visitekaartje voor beide bedrijven. Het toont aan dat moderne technieken uitgebreide mogelijkheden bieden om conventionele auto´s om te bouwen tot een cabriolet.

Gerelateerde artikelen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.