Autonieuws

Wintersportauto: Dacia Logan Steppe concept

Dacia komt met een Logan stationwagon en presenteerde in Genève een conceptcar als voorzet. Deze Logan Steppe concept is gericht op de wintersporter en heeft dit thema duidelijk naar voren gehaald.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van Dacia dat het Romeense automerk met een conceptcar komt. Dankzij Renault is er tegenwoordig geld bij Dacia om een dergelijke auto te presenteren. De Logan Steppe concept is een voorbode van de Logan stationwagon die op stapel staat. Binnen niet al te lange tijd zal Dacia dit model toevoegen aan haar modellengamma. Uiteraard zal er nog wel het nodige veranderen.

Productie
De conceptcar Logan Steppe is voorzien van allerlei zaken die het productiestadium niet zullen halen. Niet omdat deze zaken ondenkbaar zijn, maar omdat het niet past bij het budget-merk van Renault. Zo zijn er Xenon-koplampen met diodentechniek, verbrede spatborden en diverse andere ‘luxe’ onderdelen gemonteerd.

Ruim
Dacia staat synoniem voor een uitstekende prijs-/waardeverhouding. De Logan stationwagon zal dan ook aan ruimte geen gebrek hebben. Via twee deurtjes krijg je toegang tot de kofferruimte. Als de in twee delen neerklapbare achterbank wordt omgegooid is er ruimte voor 1.700 liter bagage. In het dak heeft Dacia een aantal opbergvakken gemaakt.

Wintersportauto
Bij de ontwikkeling van de conceptcar Logan Steppe is het thema ‘ijs- en sneeuwsporten’ in het achterhoofd gehouden. Dat is op diverse plaatsen terug te zien. Zo zijn de dakdragers multifunctioneel en zelfs te gebruiken om ski’s heel snel en gemakkelijk op vast te klikken. Speciale – verwarmbare – vakken voor schoenen en sneeuwboots zijn eveneens aanwezig. Wil je na een lange dag uitrusten van de winterse activiteiten dan kun je op de achterbank genieten van een DVD’tje of naar een MP3’tje luisteren. De afdruk van een snowboot op het dashboard maakt het wintersportgevoel compleet.

Interieur
Alle bedieningen (airconditioning, luchtuitstroomopeningen, portierbekleding, handgrepen, versnellingspook) zijn gemaakt met het oog op functionaliteit: bijzonder handig als je je handschoenen al aangetrokken hebt om eens een ride te gaan maken! 
Achter het 4-spaaks stuurwiel met compacte airbag zien we de tellers met speciale diodeverlichting. Het bijbehorende multifunctionele scherm is voorzien van wijzers die op de verlichting lijken te zweven, alsof ze gewichtloos zijn.

Gerelateerde artikelen

Dacia pakt uit: halve gamma op de schop

Autonieuws
Dacia pakt uit: halve gamma op de schop
> Artikel lezen

Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland

Autonieuws
Nieuwe Dacia Logan MCV in juni naar Nederland
> Artikel lezen

Dacia Sandero en Logan MCV als Aniversare

Autonieuws
Dacia Sandero en Logan MCV als Aniversare
> Artikel lezen

Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar

Autonieuws
Dacia maakt prijzen Logan MCV openbaar
> Artikel lezen

Ook Stepway-uitdossing voor Dacia Logan MCV

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.