Autonieuws

Super-SUV: Spyker D12 Peking-to-Paris

Spyker voegt een high-performance SUV toe aan haar modellengamma; de Spyker D12 Peking-to-Paris. De 500 pk sterke D12 Peking-to-Paris is in zeven maanden tijd ontwikkeld en gaat eind 2007 in productie.

In minder dan zes jaar tijd heeft Spyker vier verschillende auto’s gepresenteerd. Allen sportauto’s met 8- en 12-cilinder motoren. Zeven maanden geleden kwam Spyker tot het besluit om een SUV te gaan bouwen. Niet zomaar een SUV, maar bij Spyker noemen ze het een SSUV, ofwel een Super Sports Utility Vehicle. Het resultaat presenteerde Spyker op de Autosalon van Genève 2006.

24 inch Aeroblade-wielen
De D12 Peking-to-Paris steekt als een flat uit boven de andere modellen van Spyker. Het model staat mede dankzij de 24 inch Aeroblade-wielen hoog op de poten. De auto meet 4,95 m lengte en is bijna 2 meter breed. De hoogte bedraagt 1,77 m. Ondanks de grote verschillen tussen de D12 en de andere Spyker-modellen is het model duidelijk herkenbaar als een Spyker. De typische grille, luchtinlaten op het dak en de kenmerkende achterkant zijn typisch Spyker.

Suïcide-doors
Vier deuren bieden toegang tot het interieur. De achterste twee deuren openen in tegengestelde richting en zijn van het type suïcide-doors. Het interieur is afgewerkt zoals we dat van een Spyker mogen verwachten. Leer en aluminium overheersen. Het dashboard is volgens Spyker ontworpen in de stijl van een oud gevechtsvliegtuig.

Sportauto-prestaties
De D12 Peking-to-Paris weegt dankzij het gebruik van aluminium slechts 1.895 kg. Dat heeft uiteraard een positief effect op de prestaties. De van Audi afkomstige 6.0 liter W12 ontwikkelt een vermogen van 500 pk en een koppel van 610 Nm. De D12 is in staat om in slechts 5,0 seconden naar 100 km/h te sprinten en behaalt een topsnelheid van 295 km/h. Via een automatische zesbak wordt het vermogen overgebracht op alle vier de wielen. De auto is voorzien van permanente vierwielaandrijving. Schakelen kan behalve volledig automatisch ook met de peddels achter het stuurwiel.

Eind 2007 in productie
Spyker toonde in Genève de D12 Peking-to-Paris nog als een voorzet op het uiteindelijke productiemodel. Ondanks dat zal de auto voor 99% gelijk blijven aan het in Genève getoonde model. Eind 2007 gaat de SUV van Spyker in productie. Spyker heeft de eerste exemplaren al verkocht en verwacht veel te verkopen in China, de VS en het Midden-Oosten.

Gerelateerde artikelen

Spyker krijgt Chinese financiële injectie

Autonieuws
Spyker krijgt Chinese financiële injectie
> Artikel lezen

Definitief: Spyker D8 Peking-to-Paris komt in 2014

Autonieuws
Definitief: Spyker D8 Peking-to-Paris komt in 2014
> Artikel lezen

Spyker Collection webshop geopend

Lifestyle & design
Spyker Collection webshop geopend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.