Autonieuws

Facelift Mazda3

Mazda introduceert tegelijk met de 3 MPS een gefacelifte versie van de Mazda3. Het model werd zowel optisch als technisch op diverse punten gewijzigd.

Sinds zijn introductie in 2003 heeft de Mazda3 zich ontwikkeld tot het meest verkochte model van Mazda. Mazda zag zich zelfs genoodzaakt de productie te verhogen om aan de vraag te kunnen voldoen. Om de auto weer helemaal bij de tijd te brengen heeft Mazda de auto gefacelift. De auto werd niet alleen cosmetisch aangepast, maar ook het comfort, de prestaties en het interieur werden verbeterd.

Sedan en hatchback
De Mazda3 serie biedt klanten de keus uit twee modelversies, een sedan en een hatchback. Ze kregen allebei een vernieuwd uiterlijk. Het meest opvallend daarbij zijn de gewijzigde bumpers, de nieuw ontworpen lichtmetalen wielen en de kleine details. De sedan heeft bovendien een verchroomde strip op de grille. Bij de sportievere hatchback is de bovenste rand van de grille in de carrosseriekleur gespoten.

Vier motoren
De Mazda3 Facelift is leverbaar in drie benzineversies: een 2.0 liter met 150 pk, een 1.6 liter met 105 pk en een basisversie met 1.4 liter motor met 80 pk, allemaal aangepast aan de eisen van de tijd. De tweelitermotor is nu gekoppeld aan een handgeschakelde zes-versnellingsbak. Daarnaast is er keuze uit een 1.6 liter CiTD common-rail turbodiesel met roetfilter. Deze motor koppelt veel vermogen en een grote trekkracht aan een laag brandstofverbruik.

Verbeteringen
Ook de carrosserie, het onderstel en de aërodynamica van de Mazda3 Facelift ondergingen enkele wijzigingen, die bijdragen aan betere rijeigenschappen, meer stabiliteit en meer rijplezier. Het comfort werd naar een hoger niveau getild dankzij het terugdringen van rijgeluiden en trillingen in de wielophanging. Af fabriek worden er andere banden gemonteerd.

Gerelateerde artikelen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.