Autonieuws

Ruime crossover: Hyundai Genus

Hyundai toont op de Autosalon van Genève een opvallende concept car, Genus genaamd. De Genus is een studiemodel in het D-segment en is ontwikkeld door het Europese Design Center van Hyundai in Rüsselsheim.

Bij het ontwerp van de Hyundai Genus Concept Car is dit keer niet het accent gelegd op technisch hoogstaande innovaties, die al in andere concept cars van Hyundai zijn gebruikt. Bij de Genus is juist gekozen voor een lifestyle benadering waarbij, door een praktische indeling en vormgeving, de gebruikers centraal staan.

Vierwielaandrijving
De Hyundai Genus is een vierwielaangedreven premium coupé-wagon crossover. De ontwerpers hebben de sportieve, dynamische eigenschappen van een coupé en de traditionele stationwagen weten te combineren. Het 4WD-systeem onderstreept het sportieve karakter van de Genus.

Dieselmotor
De Genus, die is voorzien van grote, lichtmetalen 20 inch velgen, wordt aangedreven door een 2.2 CRDi VGT dieselmotor. Deze motor, die ook in de nieuwe Hyundai Santa Fe beschikbaar is, levert 150 pk bij 4.000 tpm en levert een trekkracht van 335 Nm tussen 1.800 en 2.500 tpm. De dieselmotor is gekoppeld aan een automatische vijfversnellingentransmissie. Het studiemodel meet 4,75 meter lengte, is 1,56 meter hoog en 1,87 meter breed. De wielbasis bedraagt 2,85 meter.

Flexibel en ruim interieur
Volgens Thomas Burkle, de Chef Designer van Hyundai Motor Europa, is de Hyundai Genus een dynamische vijfdeurs studiemodel. “Deze nieuwe concept car biedt een zee aan ruimte. De auto is luxe, elegant, erg comfortabel en zeer praktisch in het gebruik. We hebben geprobeerd een auto te ontwikkelen in het D-segment die een grote aantrekkingskracht uitoefent op vele doelgroepen. De mens staat centraal in dit studiemodel. Je kunt de Genus gebruiken als je met veel bagage en een groot gezin op vakantie gaat, of als je grote, vaak onhandige, voorwerpen moet vervoeren zoals fietsen. Ook voor het dagelijkse zakelijke gebruik is de auto zeer geschikt.” De laadruimte kan naar eigen inzicht worden ingedeeld en in de laadvloer kunnen twee – overigens geheel verstelbare – achterstoelen worden weggeklapt. Onder de laadvloer gaat ook nog een gemakkelijk uitschuifbare bank schuil. Deze bank kan in combinatie met het uitschuifbare platform worden gebruikt, dat in de achterbumper is geïntegreerd. Het platform kan eveneens worden gebruikt voor bijvoorbeeld het vervoer van fietsen. De achterpassagiers zitten op variabel in te stellen stoelen, waardoor de been- en bagageruimte individueel kan worden ingedeeld.

Gerelateerde artikelen

Beeldschone Genesis Essentia riekt naar plagiaat

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Soms is een kentekenplaat zo lelijk nog niet

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.