Autonieuws

Uitgelekt: Audi A6 Allroad Quattro

In Genève zal Audi de Allroad Quattro onthullen, maar de eerste foto´s zijn inmiddels uitgelekt. Het model is duidelijk gebaseerd op de conceptcar die begin 2005 op de Detroit Motor Show stond.

In de zomer van 2005 liet Audi weten dat de nieuwe Allroad Quattro in Genève zal worden gepresenteerd. De auto zou grotendeels gelijk zijn aan de eerder getoonde Allroad Quattro Concept. Uit deze eerste officiele foto´s, die zijn uitgelekt, blijkt dat dan ook duidelijk. Wel hebben de LED-koplampen, het vele chroom en de glimmende velgen plaats moeten maken voor ´normalere´ onderdelen. Wel is de imposante chromen grille behouden gebleven.

Luchtvering
De Allroad Quattro meet 4,93 meters in lengte en is 1,89 meter breed. De bodemvrijheid is standaard 160 mm maar te verhogen tot 210 mm. Dit is te danken aan het ´Adaptive Air Suspension´ wat een combinatie is van luchtvering en elektronisch geregelde dempers. Zowel in het terrein als op de verharde weg moet dit zorgen voor een optimale wegligging en instelling van vering en dempers.

Motoren
Verdere officiele gegevens over de Allroad Quattro zijn nog niet bekend. Audi zal deze informatie vrijgeven op het moment dat de auto zal worden onthuld in Genève. Het motorengamma zal in ieder geval bestaan uit dikke benzine- en dieselmotoren. Reken in ieder geval op de 3.0 TDI en de 4.2 V8 FSI.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de nieuwe Audi A6 Allroad

Autonieuws
Maak kennis met de nieuwe Audi A6 Allroad
> Artikel lezen

Vernieuwde Audi A6 Allroad geprijsd

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6 Allroad geprijsd
> Artikel lezen

Pure finetuning: de vernieuwde Audi A6-lijn

Autonieuws
Vernieuwde Audi A6-lijn
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.