Autonieuws

Racestation: Chrysler 300C SRT8 Touring

Na de komst van de 300C SRT8 komt Chrysler nu ook met een 300C SRT8 Touring. Deze supersnelle stationwagon wordt aangedreven door een 6.1 liter V8 met 425 pk aan vermogen.

SRT ofwel Street and Racing Technology is de high performance-afdeling van Chrysler. Daar werd de 6,1-liter uitvoering van de HEMI V8 ontwikkeld, met als eindresultaat een vermogen van 425 pk en een koppel van 570 Nm bij 4.800 tpm.  De motor is standaard gekoppeld aan een vijftraps automatische transmissie, die ook handmatig te schakelen is. Op de weg vertaalt deze combinatie zich in een top van circa 270 km/h en een sprint van 0-100 km/h in 5 seconden.

Technische aanpassingen
Om het enorme prestatiepotentieel van de HEMI V8 daadwerkelijk te kunnen benutten, is ook het uiterlijk van de Touring op diverse punten aangescherpt. De 20 inch wielen bieden plaats aan het hoogwaardige Brembo-remsysteem, de grotere luchtinlaten zorgen voor een betere ademhaling van de motor en het verlaagde onderstel zorgt samen met stuggere dempers en dikkere stabilisatoren voor extra stabiliteit.

Prijs en uitrusting
De typische SRT-sfeer in het interieur wordt bepaald door de sportstoelen die met leer en alcantara zijn bekleed, leren bekleding van stuur en pookknop en diverse aluminium afwerkingdetails. Standaard zijn xenon verlichting, parkeerhulp en ‘high performance ESP’ en ABS. De 300C SRT8 Touring komt mei en zijn prijs bedraagt € 85.400,-. Daarmee is de Touring 3.500 euro duurder dan de 300C SRT8 sedan.

Gerelateerde artikelen

Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi

Autonieuws
Chrysler viert terugkomst Chinese markt met 300 Ruyi
> Artikel lezen

Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8

Autonieuws
Nog sterker: de nieuwe Chrysler 300 SRT8
> Artikel lezen

Nieuwe Chrysler 300C wederom een echte karakterbak

Spyshots
Nieuwe Chrysler 300C wederom een echte karakterbak
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.