Autonieuws

Hybride-cabriolet: Peugeot 307 CC

Peugeot is de eerste autofabrikant ter wereld die een Coupé-Cabriolet met hybride-aandrijving presenteert. In de vorm van de 307 CC Hybride HDi staat de auto als wereldprimeur op de Autosalon van Genève.

Bijna een maand geleden presenteerde PSA de Peugeot 307 en Citroen C4 voorzien van hybride-aandrijving. In plaats van de combinatie elektro/benzinemotor maakt PSA gebruik van een dieselmotor. Daarmee zou PSA weleens de eerste autofabrikant ter wereld kunnen worden die een dieselhybride in productie gaat nemen. Peugeot gaat nog een stap verder en heeft de techniek ook in de 307 CC gehangen. Daarmee is dit de eerste hybride-CC.

4,1 liter diesel per 100 km
Peugeot is op dit moment erg ver als het gaat om de ontwikkeling van moderne dieselmotoren. De 1.6 HDi van de Franse autofabrikant is voorzien van een dieselpartikelfilter en dankzij diverse innovaties zeer schoon. Door de motor te koppelen aan een elektromotor is de uitstoot van schadelijke stoffen nog verder teruggedrongen. Ondanks het schone karakter van de 307 CC Hybride levert de motor dezelfde prestaties als de 307 CC met 2.0 HDi. Dat betekent een acceleratie van 0-100 km/h in 11 seconden. Maar het verbruik is slechts 4,1 liter diesel per 100 km.

2-Tronic versnellingsbak
De 110 pk sterke 1.6 HDiF-motor is gekoppeld aan een elektromotor met een vermogen van 22 kW. Door te kiezen voor een dieselmotor in plaats van een benzinemotor kon het verbruik in ieder geval al met 25% worden teruggedrongen. De elektromotor is gemonteerd tussen de verbrandingsmotor en de versnellingsbak. Peugeot heeft gekozen voor een zogenaamde parallelle hybride-aandrijving. De verbrandingsmotor wordt daarbij vooral gebruikt om de auto in beweging te houden. De motor is gekoppeld aan de 2-Tronic versnellingsbak. Deze versnellingsbak is een zogenaamde gerobotiseerde handbak waarbij het koppelingspedaal ontbreekt. Het systeem bepaald geheel zelfstandig wanneer de benzine- en elektromotor moeten werken.

Stop & Start
Bij een snelheid van minder dan 60 km/h kan de brandstofmotor worden uitgeschakeld. Hiervoor zorgt het Stop & Start-systeem. De elektromotor wordt aangedreven door het accupakket dat op de plaats van het reservewiel is gemonteerd. Het opladen van de accu gebeurt door middel van de vrijgekomen remenergie en door de brandstofmotor. Via een omvormer werkt de elektromotor een spanning op die varieert van 210 tot 380 V. Het is mogelijk om met de 307 CC Hybride puur elektrisch te rijden. Op dat moment is de uitstoot van schadelijke stoffen tot nul beperkt. De bestuurder wordt voortdurend geïnformeerd over de werking van het systeem. De energiestromen tussen de motoren, de accu´s en de wielen worden duidelijk op een display op het dashboard weergegeven. Daarnaast wordt ook de laadtoestand van de accu´s en de gevraagde hoeveelheid energie per motor aangegeven.

Gerelateerde artikelen

3 miljoen Peugeot 307´s geproduceerd

Autonieuws
3 miljoen Peugeot 307´s geproduceerd
> Artikel lezen

Ook Peugeot in bio-ethanol: 307 SW BioFlex

Autonieuws
Ook Peugeot in bio-ethanol: 307 SW BioFlex
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.