Autonieuws

Hot-hatch: Mazda3 MPS

Mazda presenteert de 3 MPS, een concurrent voor de Golf GTI, Astra OPC en Focus ST. De snelle Mazda3 MPS debuteert in Geneve en zal worden aangedreven door een 2.3 liter turbomotor bekend uit de Mazda6 MPS.

De Mazda3 MPS is het tweede model in de Mazda Performance Series (MPS). De Mazda6 MPS kwam recent op de markt. Het model wordt aangedreven door een 2.3 liter DISI turbomotor. Diezelfde motor zal ook in de Mazda3 MPS komen te liggen. Het vermogen wordt overgebracht op de voorwielen. Daarmee is het volgens Mazda één van de meest krachtige voorwielaangedreven high-performance auto´s van dit moment.

Sportief uiterlijk
Ten opzichte van de minder krachtige Mazda3-varianten is de MPS-versie duidelijk herkenbaar. Aan de voorkant zien we een dikke voorbumper met een grote luchtinlaat. De grille, achterlichten en achterbumper zijn eveneens sportief getint. Aan de zijkant zien we vergrote skirts en een paar veelspaaks lichtmetalen wielen. Ook het interieur zal de nodige sportieve accenten hebben gekregen.

Meer informatie volgt...
De Mazda3 MPS debuteert op de Autosalon van Genève. Tegen die tijd zal Mazda meer gegevens over de snelle 3 bekend maken.

Gerelateerde artikelen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.