Autonieuws

Nieuwe V6 voor Lexus RX

De 3 liter V6 motor van de Lexus RX zal dit jaar vervangen worden door een 3,5 V6. Deze motor is niet alleen krachtiger, maar ook zuiniger en trillingsvrijer.

De ´oude´ V6 moest het nog doen met 204 pk, maar blijkbaar vond Lexus dat niet genoeg. De nieuwe motor, een gloednieuwe 3,5 liter V6, levert maar liefst 276 pk bij 6.200 tpm. Ook het koppel steeg flink van 283 Nm naar 342 Nm. Overigens heeft dit extra vermogen geen stijging van het brandstofverbruik tot gevolg. Sterker nog, de RX350 verbruikt 8% minder benzine dan de RX300.
 
Nieuw audiosysteem
Naast alle bovengenoemde voordelen heeft Lexus zich ook gericht op het geluidsniveau van de motor. Lexus heeft geprobeerd om zo veel mogelijk bijgeluiden en trillingen terug te dringen om een nog stillere auto te ontwikkelen. En dat is best knap, aangezien de ´oude´ RX300 al zeer stil was. Mocht de auto u te stil zijn, dan biedt Lexus u de keuze om een nieuwe Mark Levinson Premium-audiosysteem in te laten bouwen. Dit systeem behoort tot de top in de automobielindustrie.
 
Meer info eind februari
Lexus zal meer informatie vrijgeven over de RX350 op de autosalon van Genevé eind februari.

Gerelateerde artikelen

Nu alle details over nieuwe Lexus RX450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX
> Artikel lezen

Meer foto's en prijzen nieuwe Lexus RX 450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Bevestigd: Lexus RX 450 krijgt derde zitrij

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.