Autonieuws

Lichte facelift Espace

Renault heeft haar grootste ruimtewagen een kleine facelift gegeven. Naast de gebruikelijke zaken als lichte wijzigingen aan het exterieur, is er ook een nieuwe motor beschikbaar.

De veranderingen aan het exterieur zijn vrij beperkt. Zo zijn de koplampen opnieuw vormgegeven en zijn er nieuwe chromen randen te vinden om de mistlampen. Verder hebben de bumpers een nieuwe look gekregen. Om het exterieur af te maken, bied Renault haar klanten nieuwe lichtmetalen velgen aan.
 
Nieuwe dieselmotor
Ook motorisch is er het een en ander te melden. Zo biedt Renault een nieuwe dieselmotor aan, namelijk de 2.0dCi. De dieselmotor wordt in twee varianten leverbaar, als 150pk versie en als 175 pk versie. De andere dieselmotoren zullen gewoon leverbaar blijven. Dit zijn de 120 pk sterke 1.9dCi, de 150 pk sterke 2.2dCi en de 3.0dCi met 180 pk. Deze laatste krachtbron heeft overigens een nieuwe zes-traps automaat gekregen. Bij de benzinemotoren zijn er geen wijzigingen. Dit gamma bestaat nog steeds uit de 140 pk sterke 2.0 16v, een 170 pk sterke 2.0 turbomotor en als topmodel de 3.5 V6 met 245 pk.
 
Bochtenverlichting beschikbaar
Verder meldt Renault dat de Espace nu met meedraaiende bi-Xenonkoplampen te bestellen is. Volgens Renault zijn deze lichten twee keer zo sterk, maar verbruiken ze half zoveel energie als de oude lampen. Naast de bochtenverlichting heeft Renault ook een nieuw navigatiesysteem en achterstoelen met Isofix-bevestingspunten in de optielijst staan.
 
Prijzen
De vernieuwde Espace staat eind maart bij de dealers. Prijzen van de nieuwe Espace beginnen bij €34.650,- voor de 2.0 16v Authentique bij de benzinemotoren. De instapversie bij de diesels is de 1.9dCi Authentique die voor €41.050 te koop is. De verlengde Espace, die onder de naam ‘Grand Espace’ te koop is, is €1.950,- duurder.

Gerelateerde artikelen

Design nieuwe Renault Espace staat vast

Autonieuws
Design nieuwe Renault Espace staat vast
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Espace geen verrassing meer

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Renault Espace ontvangt prijskaartjes

Autonieuws
Renault Espace prijzen
> Artikel lezen

Wat je moet weten over de nieuwe Renault Espace

Autonieuws
Wat je moet weten over de nieuwe Renault Espace
> Artikel lezen

Eerste officiële foto's nieuwe Renault Espace

Autonieuws
Renault Espace
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.