Autonieuws

Officieel: Chevrolet Epica

Zijn komst was al bekend maar dit zijn de eerste officiele foto´s van de Chevrolet Epica. De Epica zal de Evanda opvolgen. Hij wordt gepresenteerd in Geneve en debuteert met tevens met zescilinder benzine- en dieselmotor.

Wat afmetingen betreft (lengte/breedte/hoogte: 4.805/1.810/1.450 mm) is deze voorwiel-aangedreven middenklasse sedan aanzienlijk gegroeid ten opzichte van zijn voor-ganger, de Evanda. Hij heeft een wielbasis van 2.700 mm. De meest opvallende design-kenmerken van de vierdeurs Epica zijn de oplopende, wigvormige contouren op de flanken, de krachtige lijn die over het bovenste deel van de portieren loopt en de uitstekende portiergrepen. Daarnaast springt de verchroomde grille met de forse, horizontale lamel waarop trots het Chevrolet ‘bow-tie’ embleem prijkt direct in het oog, evenals de grote koplampen die in de zijschermen door-lopen en de al even opvallende achterlichtunits.

Value for money
Als we de informatie van Chevrolet mogen geloven biedt de Epica veel ´value for money´. Volgens de Amerikaans-Koreaanse fabrikant is er een hele reeks opties standaard gemonteerd. De veiligheidsuitrusting bestaat standaard uit ABS, frontairbags, zij-airbags en curtain airbags.

Drie motoren
Kopers kunnen in eerste instantie kiezen uit twee motoren. Bij de introductie levert Chevrolet de Epica met een 2.0 liter en 2.5 liter (zescilinder) benzinemotor. De motoren leveren een vermogen van respectievelijk 142 en 155 pk. Later volgt tevens een nieuwe zescilinder dieselmotor.

Gerelateerde artikelen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.