Autonieuws

Sportieve concept: Renault Altica

De bijzondere Renault Altica is een kruising tussen een coupé en stationwagon. De Altica is enorm ruim en biedt dankzij z´n 2.0 liter dieselmotor veel rijplezier. Het interieur is dankzij de vele glazen panelen erg licht.

De Renault Altica valt zonder meer op door z´n opvallende uiterlijk. De conceptcar is een kruising tussen een coupé en een stationwagon. De lange motorkap, de vleugeldeuren en de brede heupen geven het coupé-karakter vorm. De achterkant heeft vooral veel weg van een stationwagon. Dat blijkt ook als de achterklep opengaat. De zeer lage tildrempel biedt toegang tot de kofferbak. Zijn de twee achterste stoelen geheel in de vloer opgeklapt, dan biedt de Altica plaats aan 1.300 liter bagage.

Veel glasoppervlak
Voor veel licht en een ruime aanblik van het interieur zorgt het glazen dak. Nagenoeg het gehele dak van de Altica is van glas. De voorruit loopt een stukje door in het dak en doet een denken aan het panoramische dak van de Opel Astra GTC. Dat er veel met glas is ´gespeeld´ blijkt wel uit de achterste zijraampjes. Deze zijn opgedeeld in stukjes en zorgen volgens Renault voor een mooi lichtspel in het interieur.

Vier afzonderlijke stoelen
Aan boord van de Altica is plaats voor vier personen. Renault monteerde vier afzonderlijke stoelen. Opvallend is dat de stoelen niet verstelbaar zijn. Alleen de bestuurdersstoel en de pedalen zijn verstelbaar en passen zich aan de lichaamsbouw van de bestuurder aan met behulp van een gemotoriseerd mechanisme. De centrale armsteun wordt automatisch uitgeklapt als de bestuurder gaat zitten en is bovendien in hoogte verstelbaar. Het in de lengte geplaatste instrumentenpaneel is geïnspireerd op de luchtvaart. Een centraal display is in te stellen in de standen ´comfort´ en ´sport´. Afhankelijk van de gekozen instelling zie je de snelheidsmeter, turbodrukmeter en een digitale toerenteller.

Dieselkrachtbron
Onder de lange motorkap vinden we geen hoogtoerige benzinemotor maar een krachtige diesel. De 2.0 dCi is bekend uit de Laguna GT en levert een vermogen van 177 pk en een koppel van 380 Nm. Deze motor maakt van de Altica een sportieve conceptcar. In slechts 7,5 seconden sprint de auto naar 100 km/h.

Die neus!
Renault zal de Altica op de Autosalon van Genève officieel presenteren. Er zijn geen productieplannen met de auto. Wel moeten we zo langzamerhand beginnen te wennen aan de styling van de neus. De Altica is inmiddels de derde conceptcar van Renault die volgens dezelfde stijl is ontworpen. Wie weet wat Renault daar mee gaat doen...

Gerelateerde artikelen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe

Overige
​Elektrisch rijden voor luttele tientjes per maand, het kan met de Renault Zoe
> Artikel lezen

Renault Ez-Go wil je stadsgids zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.