Autonieuws

New Beetle SUV: Edag Biwak

Edag presenteert in Genève de Biwak, een SUV-achtige conceptcar op basis van de VW New Beetle. Om meer ruimte te creëren heeft Edag de New Beetle omgebouwd tot een soort van stationwagon.

Het Duitse bedrijf Edag houdt zich sinds 1969 bezig met de ontwikkeling van auto´s en conceptcars. Edag kan het complete traject van de ontwikkeling van een auto tot aan de productie begeleiden. Zo heeft Edag al vele conceptcars gebouwd voor onder andere Audi, BMW, Ford, Opel, Porsche en Volkwagen.

Meer interieurruimte
In Genève laat Edag zien waartoe het bedrijf in staat is. De conceptcar Biwak is gebaseerd op de Volkswagen New Beetle. Edag heeft de auto voor een groot deel in takt gelaten, maar er een stationwagon van gebouwd. Hierdoor is meer interieurruimte beschikbaar. Door zijn ruige look is de Biwak een compacte SUV. Edag acht de auto dan ook geschikt als bedrijfsauto of voor gebruik in de vrije tijd.

Debuut in Genève
Er is nog maar weinig bekend van de Biwak. Edag laat ons een aantal designschetsen zien. Voor foto´s van de conceptcar zullen we moeten wachten tot de Autosalon van Genève. Daar zal de Edag Biwak zijn werelddebuut beleven.

Gerelateerde artikelen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Je hoeft geen Ferrari te rijden om te profiteren van de nieuwe Shell V-Power

Autonieuws
Shell V-Power / Ferrari
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.