Autonieuws

Multifunctioneel platform: Lotus APX

Lotus laat in Genève zien dat de autofabrikant meer kan dan alleen sportauto´s bouwen. Lotus presenteert de APX, een conceptcar die laat zien dat het door Lotus ontwikkelde VVA-platform is te gebruiken voor veel verschillende auto´s.

Lotus Engineering heeft een revolutionair platform ontwikkeld. Het platform dat als Versatile Vehicle Architecture (VVA) door het leven gaat is geschikt voor diverse voertuigsoorten. Voor de gelegenheid heeft Lotus Design de APX ontworpen. Deze crossover is een kruising tussen een sportauto en een stationwagon. Lotus heeft geen productieplannen met de auto, maar wil hiermee laten zien wat er mogelijk is met VVA.

Kostenbesparend
Het VVA-platform van Lotus is geschikt voor allerlei voertuigsoorten. Hierdoor zijn er aanzienlijke kosten te besparen op de ontwikkeling en bouw van auto´s. Met de APX Conceptcar wil Lotus in Genève haar visitekaartje afgeven. De Engelse autofabrikant grijpt de gelegenheid tevens aan om een nieuwe motor te presenteren. De 3.0 liter supercharged V6-motor die de APX aandrijft levert een vermogen van 300 pk.

 

Gerelateerde artikelen

Lotus 7, nu Caterham, still going strong na 60 jaar

Autonieuws
> Artikel lezen

SUV van 'Chinese' Lotus slechts kwestie van tijd?

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Evora GT430: niet de snelste, wel de lekkerste

Autonieuws
Slechts 60 keer Lotus Evora GT430
> Artikel lezen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.