Autonieuws

Detailwijzigingen Mercedes SL 55 / 65 AMG

Nadat de Mercedes SL werd aangepast heeft ook Mercedes-AMG de SL 55 / 65 AMG onder handen genomen. Beide modellen zijn licht gewijzigd en de V8 van de SL 55 AMG heeft 17 pk meer vermogen gekregen.

De Mercedes SL werd kortgeleden op enkele punten aangepast. Die wijzigingen zijn voor Mercedes-AMG ook doorgevoerd op de SL 55 en SL 65 AMG. Aan de buitenkant zien we een gewijzigde voorbumper, grille en mistlampen met een chromen randje. Het interieur van de beide AMG Roadsters is voortaan afgewerkt met carbon en nappaleer. Het stuurwiel is op de vernieuwde SL voorzien van aluminiumkleurige schakelpeddels en ook het knopje voor het openen en sluiten van het dak is van aluminium. Het instrumentenpaneel werd niet alleen optisch aangepast maar ook voorzien van een nieuwe functie. De op de S 65 AMG gepresenteerde Racetimer is ook in de SL 55 en 65 AMG voortaan standaard. Met deze Racetimer kun je als bestuurder rondetijden, topsnelheid en gemiddelde snelheid klokken. Een nieuw digitaal klokje, gewijzigde stoelen bekleed met nappa-leer en een elektrisch te openen en sluiten kofferbak ronden het geheel af.
 
Technische wijzigingen
Technisch heeft Mercedes-AMG de sportvering aangepast. Voortaan is de vering gebaseerd op Mercedes´ nieuwe ABC (Active Body Control). Dit beperkt overhellen in de bochten tot een minimum. Verdere technische wijzigingen zijn een aangepaste vooras, directere besturing en standaard keramische remschijven rondom voor de SL 65 AMG en vóór op de SL 55 AMG.
 
SL 55 AMG +17 pk
De SL 65 AMG wordt aangedreven door een ongewijzigde 6.0 liter V12. De motor levert een vermogen van 612 pk en een koppel van 1.000 Nm. De motor van de SL 55 AMG werd licht aangepast. Een nieuwe supercharger compressor en een opnieuw geprogrammeerd motormanagementsysteem hebben 17 pk winst tot gevolg gehad. Voortaan levert de 5.5 liter V8 een vermogen van 517 pk en een koppel van 720 Nm (vorig model: 700 Nm). De sprint van 0-100 km/h wordt bij de vernieuwde SL 55 AMG in 4,5 seconden afgelegd. Dat is 0,2 seconden sneller dan de vorige SL 55 AMG.
 
Voor de zomer
De vernieuwde AMG-modellen van de SL beleven hun publieksdebuut op de Autosalon van Genève. Nog voor de zomer staan ze bij de Mercedes-dealers.
 

Gerelateerde artikelen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.