Autonieuws

Mobiel laboratorium: Nissan Terranaut

Niet zomaar een conceptcar, maar een mobiel laboratorium: de Nissan Terranaut. De auto debuteert op de Autosalon van Geneve en is voorzien van de modernste onderzoeksapparatuur voor onderzoekers.

De Terranaut is ontworpen voor één specifieke functie: het model fungeert als mobiel laboratorium voor wetenschappers. De cabine van de Nissan Terranaut biedt plaats aan drie personen en is achterin uitgerust met een boordlaboratorium met de modernste onderzoeksapparatuur, een computer en geavanceerde communicatiemiddelen.
 
Werkplek voor een wetenschapper
De belangrijkste elektronica van het boordlaboratorium is tegen de rechter zijwand geplaatst. Om de ruimte voor het laboratorium te creëren, heeft de Terranaut aan de passagierszijde maar één portier. Aan de andere zijde bevinden zich twee deuren, waarvan de een naar links en de ander naar rechts opent. De instap is hierdoor erg makkelijk, mede doordat er zich tussen de portieren geen B-stijl bevindt. Binnen in de Terranaut domineert het cirkelvormige laboratorium de ruimte in het achterste gedeelte van de cabine. Een draaibare stoel stelt de wetenschapper in staat alle werkstations van het laboratorium te gebruiken. Het geheel ligt onder een grote glazen koepel in het dak van de Nissan Terranaut.
 
Speciale banden
Nissans nieuwe studiemodel staat op grote lichtmetalen 19-inchwielen met daaromheen speciale, door Goodyear ontworpen banden die niet lek kunnen rijden. Op de openbare weg functioneren ze als gewone banden. Door de interne luchtdruk te veranderen, zijn ze te transformeren tot offroadbanden met grof profiel.

Gerelateerde artikelen

Nissan GT-R (Nismo) weet niet van ophouden

Spyshots
> Artikel lezen

CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'

Autonieuws
CEO Renault-Nissan: 'Wij zijn de allergrootste'
> Artikel lezen

Nieuwe 1.3-turbo voor Renault, Nissan en… Mercedes

Autonieuws
> Artikel lezen

Nissan IMx KURO: futuristische concept 'leest' jouw gedachten

Autonieuws
IMx KURO
> Artikel lezen

Nissan Xmotion Concept: Qashqai van 2030?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.