Autonieuws

Volkswagen Golf GT vanaf € 29.995,-

Binnenkort staat de op de IAA in Frankfurt gepresenteerde Volkswagen GT bij de dealers. Volkswagen breidt daarmee haar programma aan sportieve Golf-modellen verder uit.

De Golf GT is het derde sportieve model binnen de Golf-reeks. Naast de GTI en R32 is de GT de goedkoopste sportieve telg van de Golf-reeks, maar misschien wel de meest opvallende. Volkswagen heeft namelijk onder de motorkap een revolutionaire motor gemonteerd. De Golf GT wordt aangedreven door een 1.4 liter motor die gebruik maakt van FSI-techniek. Om zoveel mogelijk vermogen uit de motor te halen heeft Volkswagen zowel een turbo als een compressor gemonteerd. En dat heeft merkbaar veel voordelen.

Turbo én Compressor
Volkswagen noemt deze techniek Twincharger. Dankzij de combinatie van een turbo en een compressor heeft de Golf GT altijd veel koppel voor handen. Volgens Volkswagen combineert de 1.4 uit de GT het hoge koppel bij lage toerentallen van een dieselmotor met het hoge koppel bij een hoger toerental van een benzinemotor. Daardoor heb je een optimaal koppelbereik. Het koppel bedraagt 240 Nm is dan ook tussen 1.750 en 4.500 toeren per minuut voor handen. Het heeft geresulteerd in een sprint naar 100 km/h in 7,9 seconden en een topsnelheid van 220 km/h. Daar tegenover staat een gemiddeld verbruik van slechts 7,2 liter op 100 km/h. Standaard is de 1.4 gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Later zal Volkswagen de DSG-automaat als optie aan gaan bieden op de Golf GT.

GT-uiterlijk
De Golf GT onderscheidt zich uiterlijk van de andere Golf-modellen door de V-vormige grille, die is voorbehouden aan de sportieve versies. Daarnaast is hij standaard uitgerust met 17-inch lichtmetalen velgen en een sportonderstel. De sportieve lijn wordt in het interieur doorgetrokken met onder meer sportstoelen met specifieke GT-bekleding en een sportstuur. De sportiviteit gaat echter niet ten koste van het comfort, want ook airconditioning (Climatic), elektrisch bediende ramen vóór, een boordcomputer en cruise control behoren tot het standaard pakket. 

GTD en 1.4 TSI voor Golf en Touran
De motor van de GT zal in een minder krachtige uitvoering (140 pk) ook zijn intrede maken in de gewone Golf en in de Touran. Bovendien zal Volkswagen later dit jaar een Golf GTD gaan leveren. Dit model is nagenoeg gelijk aan de Golf GT. Het grote verschil vinden we onder de motorkap. Daar ligt de bekende 2.0 liter TDI met een vermogen van 170 pk.

Gerelateerde artikelen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Stagiairs stoppen Volkswagen Golf 411 pk toe

Autonieuws
> Artikel lezen

Opnieuw meer pk's voor Volkswagen Golf GTI

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.