Autonieuws

Lichte facelift Seat Ibiza

De Seat Ibiza heeft een lichte facelift ondergaan waarbij vooral het exterieur werd aangepast. De belangrijkste wijzigingen zien we aan de voorkant waar op alle uitvoeringen nu een sportbumper wordt gemonteerd.

Seat wil zich meer en meer als sportieve tak van de Volkswagen/Audi-Groep naar voren drukken. De Spanjaarden onderstrepen dit door de vernieuwde Ibiza. Het model wordt voortaan standaard geleverd met een sportbumpers zoals we die kennen van de Ibiza FR. Helaas is hierdoor het onderscheidt tussen de gewone Ibiza´s en de duurdere FR nog maar minimaal.

Exterieur
Naast de gewijzigde voor- en achterbumper monteert Seat nu standaard 15 inch wielen onder de Ibiza. De Sport staat standaard op 16 inch lichtmetaal en onder de FR en Cupra monteert Seat 17 inch lichtmetaal. Behalve op de 1.4 monteert Seat onder elke Ibiza een zichtbare sportuitlaat. De letters Ibiza staan voortaan uitgevuld op de achterklep zoals we dat inmiddels gewend zijn van de Leon, Altea en Toledo.

Interieur
Het interieur is slechts in detail gewijzigd. Het dashboard is van een iets ander materiaal en de deurpanelen zijn leverbaar in andere kleuren. Datzelfde geldt voor de bekleding van de stoelen. Het stuur is opnieuw ontworpen en ook de versnellingspook is gewijzigd.

Motoren
Seat levert de Ibiza voortaan in vijf uitvoeringen; Reference, Stylance, Sport, FR en Cupra. Motorisch levert de Spaanse autofabrikant een zeer uitgebreid gamma. Seat levert een 1.2 12V (64 pk), een 1.4 16V (75 pk) en een 1.4 16V (100 pk). De 1.8 20V Turbo met 150 en 180 pk zijn voorbehouden aan de FR (150 pk) en Cupra (180 pk). Dieselen kan met de 1.4 TDI (70 pk), de 1.4 TDI (80 pk) en met drie versies van de 1.9 TDI te noemen de 100 pk, 130 pk en 160 pk sterke variant. De 130 pk sterke TDI is voorbehouden aan de FR en de 160 pk sterke dieselmotor ligt alleen in de Cupra.

Ibiza FR
Voor wie het verschil nog nauwelijks kan zien, de rode auto op de foto´s is de FR, de blauwe is de standaard Ibiza. Het onderscheidt zit ´em in de honingraatgrille, grotere luchtinlaten, zwart plastic op de achterbumper en uiteraard het typeplaatje FR. De 17 inch lichtmetalen wielen en opvallende uitlaatpijpen zijn verder subtiele details. In het interieur zijn de verschillen wat opvallender. De Ibiza FR wordt gekenmerkt door een sportief stuurtje dat is voorzien van aluminium accenten en een FR-logo. De sportstoelen zijn eveneens voorzien van een FR-logo en ook op de versnellingspook zien we dit logo terug.

Gerelateerde artikelen

Eerste model van opzichzelfstaand Cupra is ontketend

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Seat Ibiza vanaf € 15.900,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza

Autonieuws
Wat?! Geen Cupra-versie van nieuwe Seat Ibiza
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.