Autonieuws

Meer over de Kia Magentis + prijzen

Dit voorjaar staat de volledig nieuwe Kia Magentis bij de dealers, de prijzen zijn inmiddels bekend. Kia presenteerde de auto op de IAA in Frankfurt en zal ook leverbaar zijn met een dieselmotor.

De Kia Magentis is bij ons nooit een succes geworden. De auto paste niet bij de Europese eisen en wensen van de consument. Kia heeft echter met de Sorento, Sportage, Cerato en nieuwe Rio bewezen dat zij in staat zijn een Europese auto te maken. Om  die reden heeft het Designcentre van Kia in Korea samengewerkt met het centrum in Duitsland en de Verenigde Staten. Het resultaat is een geheel nieuwe Magentis die veel meer is gericht op de Europese consument.
 
Met dieselmotor
Eveneens belangrijk voor Europa is de komst van een dieselmotor in de Magentis. De auto wordt gepositioneerd in het D-segment dat vooral zakelijke rijders betreft. De komst van de 2.0 liter CRDi dieselmotor is dan ook van belang voor een succesvolle carriere voor deze nieuwe telg. De motor ontwikkeld een vermogen van 140 pk en een koppel van 305 Nm. Naast de dieselmotor levert Kia twee benzinemotoren in de Magentis. Het betreffen de 2.0 liter viercilinder (145 pk) en een 2.7 liter V6 (188 pk). De beide viercilinders kunnen optioneel worden gekoppeld aan een viertraps automaat. Voor de V6 is een automaat met 5 versnellingen standaard. De 2.0 liter benzinemotor is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak terwijl de dieselmotor is voorzien van een handgeschakelde zesbak.
 
Gegroeid
In alle opzichten is de nieuwe Magentis gegroeid. Hij is 5 mm langer, 70 mm hoger en 15 mm breder dan zijn voorganger. De wielbasis is met 20 mm gegroeid. Zijn buitenmaten meten 4,74 meter in de lengte, 1,80 meter in de breedte en 1,48 meter in de hoogte. De bagageruimte is met 420 liter niet overdreven groot, maar voldoende voor de vakantiebagage van vier personen.
 
Veiligheid
Tot de standaard veiligheidsuitrusting behoren zakn als ABS met EBD, voor- en zijairbags en anti-whiplash hoofdsteunen. Op de optielijst vinden we ESP (€ 895,-) en hoofdairbags.
 
Prijzen
Het leveringsgamma van de Magentis start met de 2.0 CVVT EX voor een bedrag van € 23.995,-. De 2.0 liter automaat is € 2.000,- duurder. De 2.7 V6 kost € 32.995,-. De dieselversie is leverbaar vanaf € 27.995,- en ook hierbij geldt een bedrag van € 2.000,- voor de automaat.

Gerelateerde artikelen

Wereldpremière Kia Magentis op de IAA

Autonieuws
Wereldpremière Kia Magentis op de IAA
> Artikel lezen

Eerste schetsen nieuwe Kia Magentis

Autonieuws
Eerste schetsen nieuwe Kia Magentis
> Artikel lezen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Nette auto, nette prijs: Kia Magentis

Autotests
Nette auto, nette prijs: Kia Magentis
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.