Autonieuws

Terreinvaardige coupé van Hyundai

Hyundai heeft in Detroit de HCD9 Talus onthuld, een crossover sportcoupé. De HCD9 Talus geeft een goede indruk van hoe de sportieve modellen van Hyundai mogelijk gaan worden.

De Hyundai HCD9 Talus conceptcar is ontwikkeld door de Amerikaanse designstudio van Hyundai in Californië. Het 4.667 mm lange model is geschikt voor vier volwassenen, die in de ruime bagageruimte ook nog eens al hun weekendtassen kunnen opbergen. De hoogte bedraagt 1.578 mm en de breedte 1.932 mm. De sportcoupé staat op vijfspaaks aluminium velgen van 22”die zijn voorzien van brede P265/40-22-banden.
 
Innovatieve snufjes
De Hyundai HCD9 Talus is uitgerust met de laatste innovatieve snufjes op het gebied van actieve veiligheid. Opvallende zaken zijn bijvoorbeeld het geavanceerde night vision-systeem, zoals we dat inmiddels kennen van Mercedes en BMW. De onderwerpen worden door het infraroodsysteem opgelicht en weergegeven op een multimedia-informatiescherm, waardoor de bestuurder tijdig wordt gewaarschuwd. Het model is ook uitgerust met Adaptive Cruise Control en een Shift-by-Wire Tranmission-systeem, waardoor er snel en eenvoudig van versnelling kan worden gewisseld. Ook is de Talus voorzien van een Wireless Internet-verbinding.
 
Interieur
Het interieur van de Hyundai HCD9 Talus is eveneens bijzonder. De lederen bekleding, metallic look en zwart/bruine panelen geven de auto een bijzonder chique en warme uitstraling. De bestuurder kan alle benodigde informatie gemakkelijk aflezen op een grote 10-inch monitor. De voorpassagier en passagiers achterin hebben de beschikking over individuele 9-inch grote DVD-monitoren. De blauwe LED-verlichting zorgt voor een bijzondere sfeer, zowel ’s nachts als overdag.
 
4WD-Coupé
Dankzij de hoge zit, grote bodemvrijheid en het 4WD-aandrijvingsysteem komt de HCD9 Talus op plaatsen waar je traditionele sportcoupés zelden aantreft. De conceptcar beschikt over een 4.6 liter V8 die is gekoppeld aan een automatische vijftrapstransmissie.
 
Toekomstige designrichting
De sportcoupé heeft stijlkenmerken die ook op de nieuwe Hyundai Santa Fe van toepassing zijn. Hyundai laat dan ook weten dat de conceptcar een heel duidelijk beeld geeft van de toekomstige designrichting van het merk.

Gerelateerde artikelen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Basketbalteams opgelet! Dit is de Hyundai Palisade

Spyshots
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.