Autonieuws

Definitief: de nieuwe Lexus LS

De Lexus LS 430 krijgt een opvolger in de vorm van de splinternieuwe LS 460. Het nieuwe vlaggenschip van Lexus staat eind 2006 bij de Lexus-dealers en vormt een mooi geheel met de rest van het nieuwe Lexus-gamma.

Toen Lexus op de Tokyo Motor Show 2005 de LS-SH presenteerde werd al snel duidelijk dat dit model voor 90% gelijk zou zijn aan de definitieve LS. Het design van de compleet nieuwe LS is dan ook geen verrassing meer. Behalve dat heeft Lexus de LS eveneens ontworpen volgens de nieuwe designfilosofie van het merk, genaamd L-Finesse. Deze rode draad is ook gebruikt bij het vormgeven van de nieuwe GS en nieuwe IS. Met de komst van de nieuwe LS heeft Lexus een compleet nieuw gamma aan luxe en eveneens sportieve sedans.
 
Achttraps automaat(!)
Zeventien jaar geleden presenteerde Lexus de LS voor het eerst aan de wereld. Net als deze nieuwe LS werd ook voor het vorige model gekozen voor de NAIAS in Detoit. De LS 460 wordt aangedreven door een nieuwe 4.6 liter V8. De motor levert een vermogen van 380 pk en een koppel van 502 Nm. Het vermogen wordt overgebracht op de wielen middels een acht-traps(!) automatische versnellingsbak. Het is voor het eerst dat een autofabrikant een achttraps automaat in een serieproductiemodel presenteert. De versnellingsbak zal zorgen voor een nagenoeg schokvrij schakelprogramma. De LS 460 wordt binnen 5,5 seconden naar 100 km/h gesleurd.
 
Verlengde wielbasis
Voor het eerst in de geschiedenis van Lexus gaat de Japanse autofabrikant de LS leveren in een korte en lange versie. De lange versie meet een lengte van 5.16 meter, en dat is 13 cm meer dan de korte variant. Die ruimte is geheel ten goede gekomen aan de achterpassagiers. Luxe en comfort zijn aan boord van de LS van een zeer hoog niveau. Zo monteert Lexus een verwarmd stuurwiel en stoelverwarming op alle vier de zitplaatsen. Drie soorten hout en vier soorten lederen bekleding zijn leverbaar. De stoelen achterin zijn elektrisch verstelbaar en voorzien van een massagestand. Voor wie echt lekker wil zitten kan met een druk op de knop een extra steun uit laten klappen waarop benen en voeten kunnen rusten. Volgens Lexus wordt het zitcomfort van een privé-jet heel dicht benaderd. Achterpassagiers kunnen dankzij een 9 inch TFT-dakscherm genieten van een film of TV-programma. Een Mark Levinson audiosysteem met maar liefst 19 speakers zorgt voor een fantastische geluidsweergave.
Automatisch parkeren
Fileparkeren met een automobiel die langer is dan 5 meter was nog nooit zo eenvoudig. De nieuwe LS 460 parkeert namelijk zichzélf voor u. De bestuurder hoeft slechts een druk op de knop te geven en eventueel wat bij te remmen: het Intelligent Park Assist systeem doet de rest. Een andere primeur is dat de achterportieren met een druk op de knop zich automatisch kunnen sluiten. De kofferdeksel kan bovendien elektronisch geopend en gesloten worden. Exemplarisch voor de verfijning van de LS 460 is ook de Smart Card. Deze kaart, die slechts iets dikker is dan een creditcard, is door zijn afmetingen nog handzamer dan de Smart Key. Zo kunt u de deuren openen en de auto starten zonder dat de kaart uw portefeuille hoeft te verlaten.
 
Eind 2006 in de verkoop
Details en verdere gegevens heeft Lexus op dit moment nog niet bekend gemaakt. Een woordvoerder van Lexus geeft aan dat iedereen verbaasd zal zijn over de innovaties en veiligheidsvoorzieningen die Lexus in een later stadium bekend zal maken. De auto zal eind 2006 in de verkoop gaan.

Gerelateerde artikelen

Erop of eronder voor nieuwe Lexus LS

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Lexus LS-serie bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Lexus pronkt met LS 500h in Genève

Autonieuws
Lexus pronkt met LS 500h in Genève
> Artikel lezen

Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk een vooruitblik: de Lexus LS+ Concept
> Artikel lezen

Lexus LS heeft de allure van Maserati Quattroporte

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe spannend wordt de nieuwe Lexus LS nu echt?

Spyshots
2017 Lexus LS
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.