Premie autoverzekering fors omhoog, vooral voor BMW-rijders

Premie autoverzekering fors omhoog, vooral voor BMW-rijders

Door de coronacrisis rijden we minder en maken we minder brokken. Maar voor de autoverzekering maakt dat kennelijk niks uit. In 2020 steeg de gemiddelde premie met 50 euro op jaarbasis. BMW-rijders moeten zelfs 100 euro meer ophoesten.

Wie handenwrijvend zat te wachten totdat de verzekeringspremies omlaag zouden gaan, komt bedrogen uit. Want ondanks de coronadaling in verkeersdrukte, met als gevolg minder schadeclaims, gingen de premies voor autoverzekeringen in 2020 gewoon omhoog. Volgens Independer kijken verzekeraars naar historische schadestatistieken. En dat werkt twee kanten op. Na een grote storm met veel schade gaat de premie niet direct omhoog, maar na een periode met weinig schade - zoals de coronaperiode - gaat de premie ook niet gelijk omlaag.

BMW-rijders betalen meer dan 1300 euro per jaar

De gemiddelde premie lag in 2020 op 967 euro, wat een stijging betekent van 5,6 procent in vergelijking met 2019, toen het bedrag op 915 euro lag. Tussen automerken verschillen de premies natuurlijk behoorlijk. Voor een BMW betaal je gemiddeld 1352 euro (2019: 1251 euro), voor een Toyota 'slechts' 728 euro (2019: 694 euro). De BMW-premie steeg het hardst (plus 8,1 procent), de Renault-premie het minst hard (plus 3,4 procent naar 757 euro).  

Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Jongeren gaan zelfs over de 1600 euro heen

Autoverzekeraars leggen jongere bestuurders (uiteraard) een veel hogere premie op dan oudere. Een auto-eigenaar in de leeftijdscategorie 18 - 24 jaar moet gemiddeld in een jaar 1643 euro (!) aftikken. Dat is 722 euro meer dan mensen in de leeftijdscategorie 25 - 34 jaar betalen (921 euro) en ruim 1000 euro meer dan verzekeraars van bestuurders boven de 65 vragen (627 euro). Blijf dus aan die schadevrije jaren werken, mensen! En doe voorzichtig.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties