Autonieuws

Maranello-opvolger: Ferrari 599 GTB

Ferrari presenteert de 599 GTB, de opvolger voor de 575 M Maranello. Dankzij zijn 620 pk sterke twaalfcilinder-motor uit de Enzo is de Ferrari 599 GTB een supersnelle sportauto met kenmerkende Ferrari-kenmerken.

Ferrari heeft het design van de 599 GTB lang geheim kunnen houden. En dat zorgt voor een behoorlijke verrassing bij het zien van deze eerste foto´s. De diverse prototypes waarmee Ferrari aan het testrijden is geweest waren dik ingepakt en zelfs voorzien van de carrosserie van de 612 Scaglietti. Dat kon omdat de 599 GTB voor een deel is gebaseerd op de 612 Scaglietti. Zo deelt de nieuwkomer zijn onderstel met de 612, al is het wel ingekort. De schitterend gelijnde sportauto is ontworpen door Pininfarina en een mix van krachtige en dynamische lijnen. Een aantal opvallende zaken zijn de lijnen in de motorkap die refereren aan de F1-auto van Ferrari, de opvallende lichtmetalen wielen en de bijzondere achterruit.
 
Enzo-motor met 620 pk
De Ferrari 599 GTB levert fantastische prestaties dankzij de 6.0 liter V12 afkomstig uit de Enzo. In de 599 GTB levert deze motor een vermogen van 620 pk bij 7.200 toeren per minuut. Een sprintje naar 100 km/h moet rond de 5 seconden een feit zijn en de topsnelheid ligt op ongeveer 330 km/h. De gewichts-/vermogensverhouding ligt op 2,6 kg per pk. Ferrari heeft het gewicht relatief laag weten te behouden dankzij een volledig aluminium constructie voor de carrosserie en het chassis.
 
Zomer 2006
Officieel zal Ferrari de 599 GTB onthullen tijdens de Autosalon van Genève in maart 2006. Rond de zomer van dit jaar zullen de eerste modellen in productie gaan. Later zal er ook een open versie volgen.

Gerelateerde artikelen

Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off

Autonieuws
Ferrari Superamerica 45: de volgende one-off
> Artikel lezen

Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso

Tuning & styling
Ferrari 599 GTO nóg bruter dankzij Novitec Rosso
> Artikel lezen

Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen

Autonieuws
Fraaie Ferrari-collectie moet 18 miljoen opbrengen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.