Autonieuws

Hybride-sportauto: Ford Reflex

Ford komt met de Reflex hybride-sportauto naar Detroit. Deze conceptcar is volgens Ford een zuinige sportwagen met een sterke dieselmotor. Stoer is hij in ieder geval wel met zijn 20 inch velgen en bijzondere vleugeldeuren.

Het uiterlijk van de conceptcar oogt erg imponerend. Dat is vooral aan de grote velgen en de brede spatborden te danken. Alsof het uiterlijk alleen nog niet genoeg opvallend was, heeft Ford ook nog eens voor vleugeldeuren gekozen. Deze deuren schanieren aan de achterzijde en aan het dak omhoog. Dit zorgt voor een makkelijke instap en een opvallende verschijning.
 
Diesel + elektro
Welke dieselmotor er in de Ford ligt is nog niet duidelijk. Wat we wel weten is dat hij geholpen wordt door een elektromotor die op de achteras geplaatst is. Via een sequentiële versnellingsbak, die met flippers achter het stuur te bedienen is, wordt het vermogen via alle vier de wielen op het asfalt overgebracht.
 
1 op 23
Naast de zuinige motor wordt er ook brandstof bespaard door de banden van Michelin. Deze lage rolweerstandbanden staan op grote 20 inch velgen. Volgens Ford rijdt de Reflex zelfs 23 kilometer op één liter diesel.

Gerelateerde artikelen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active

Autotests
Autotest | Ford Fiesta ST & Fiesta Active
> Artikel lezen

Ford's detectiesysteem beschermt motorrijder in de file

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.